Diskusjon:Modulhus

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen inneholder grunnleggende feil. Et modulhus (norsk begrep) er et hus som ofte er på størrelse med et vanlig hus, det bygges på en grunnmur og flyttes ikke etter bygging. Den korrekte oversettelsen av modulhus blir da modular home (ikke mobile home). Det Aftenposten omtaler er bygging av modular homes, ikke mobile homes. (Usignert innlegg, skrevet 22. jun 2012 kl. 16:03‎ av ip/bruker 95.34.42.191)

Et amerikansk mobile home er et hus som kan settes sammen av ferdige moduler, som vanligvis bygges innendørs. De er vanlige hus, altså «på størrelse med vanlige hus», i og med at de kan settes sammen av moduler, med få begrensninger. To eller tre moduler er svært vanlig, selv har jeg sett hus med fem sammenbygde moduler. De kan settes opp på grunnmur, og de flyttes meget sjelden etter bygging. Men i USA, i stater der klimaet er mildere enn i Norge, tillater myndighetene at slike en- eller to-modulshus kan settes opp på en rigg av treverk (slike bygg blir da vanligvis utstyrt med isolasjon under gulv, og en «kappe» av passende materiale som begrenser trekk fra denne blindkjelleren. Ergo er dette svært likt det du omtaler som modulhus. Artikkelen i Aftenposten forteller at også disse kommer til stedet, ferdig modulbygget, og settes opp permanent. Amerikanske mobile homes har imidlertid den muligheten at de, om nødvendig, kan de-moduleres og flyttes til ny adresse. Dette forekommer likevel sjelden. Men: Har du et bedre begrep for modulhus enn modulhus, så kom gjerne med det! TorSch (diskusjon) 22. jun 2012 kl. 18:00 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Modulhus. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. apr. 2019 kl. 16:39 (CEST)[svar]