Diskusjon:Minister uten portefølje

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva er en minister uten portefølje?[rediger kilde]

I Norge mener jeg en minister uten portefølje ikke er uten definerte arbeidsoppgaver. Tvert imot, oppgavene er vanligvis klart definert. En minister uten portefølje er derimot en som ikke bestyrer noe eget departement, men gjerne en avdeling i et departement. F.eks. hørte den tidligere handelsministeren til utenriksdepartementet, og likeså bistandsministeren før hun fikk eget departement. I perioder hvor sosial- og helsedepartementet har hatt separat sosialminister og helseminister, har en av dem formelt sett vært minister uten portefølje. Noe annet er de tildels omdiskuterte planleggingsministrene opp gjennom tidene, hvor det vel kan diskuteres hva slags oppgaver de egentlig hadde... --Eddi (Snakk) 27. jan 2005 kl.01:45 (UTC)

Den er noe uferdig; jeg flikker litt på den. Fint om du ser over og gjør eventuelle justeringer. Cnyborg 27. jan 2005 kl.09:37 (UTC)
Det ser bra ut. Kanskje man også skulle legge inn noen eksempler på ministerposisjoner, navn og årstall, evt. en fullstendig oversikt fra et visst tidspunkt (f.eks. etter 1900 eller 1945). Jeg kan begynne med et par posisjoner og komme tilbake til navnene etter hvert. --Eddi (Snakk) 27. jan 2005 kl.19:04 (UTC)
Kjør ivei. Jeg la den inn for å få bort litt rødfarge i artikkelen om Hertugdømmet Lancaster, og lagde bare en stubb fra den engelske artikkelen, så det er flott om den blir utvidet. Cnyborg 27. jan 2005 kl.19:51 (UTC)