Diskusjon:Midt-Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg er litt usikker på om Midt-Norge kun kan begrenses til Nord- og Sør-Trøndelag. Er det ikke vanlig å omtale disse to fylkene sammen som Trøndelag, mens Midt-Norge kanskje er et mer diffust begrep? Slik jeg oppfatter det innbefatter Midt-Norge også deler av Nordmøre og Helgeland (jfr. pågående politisk diskusjon om Helgeland skal legges inn i en fremtidig region for Trøndelag). 30. Nov. 2004 Janas

Jeg er også litt usikker, men jeg mener at selve definisjonenMidt-Norge omfatter kun de to trøndelagsfylkene, men at eksempelsvis «Helseregion Midt-Norge» også omfatter Møre og Romsdal. Så - hva er egentlig riktig? --Toreau 30. nov 2004 kl.08:33 (UTC)
Bare for å nevne en definisjon: Det katolske stiftet Trondheim, som ble opprettet under navnet Midt-Norge i 1931, omfatter Møre og Romsdal og Trøndelagsfylkene. Jeg går ut fra at de ikke tok navnet helt ut av løse luften dengang, men at det var en oppfatning av at det var slik ting var. Cnyborg 30. nov 2004 kl.12:03 (UTC)
Ok. Jeg har nå endret det slik at også Møre og Romsdal er tatt med. Jeg håper at noen andre enn meg, som er trønder, kan legge inn noen dekkende ord om det fylket også. Slik artikkelen er nå, er den litt for sentrert rundt Mid...trøndelagsfylkene. :) --Toreau 30. nov 2004 kl.12:58 (UTC)

Møre og Romsdal hører definitivt med, ja — noe som da også gjenspeiler seg i både offentlige og private sammenhenger. Har såvidt begynt på innhenting av informasjon der. Kjerneområdet ser ut til å være Trøndelag og Nordmøre; det sekundære området ser ut til å være Romsdal og Sunnmøre (den siste med en noe mer perifer posisjon); og det marginale området kan inkludere Nord-Østerdalen og Helgeland. -- Olve Utne 30. des 2007 kl. 05:49 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Midt-Norge. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. aug. 2017 kl. 01:34 (CEST)[svar]