Diskusjon:Mark-Age

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kristen organisasjon?[rediger kilde]

Regnes denne virkelig som en kristen organisasjon? Jeg kan ikke nok om teamet, men synes dette minner mer om new-age tenkning enn kristen. Venlig hilsen TEMH 24. okt 2007 kl. 15:07 (CEST)

Wikipedia ser ut til å mangle en distinksjon mellom kristen religion og kristen mystikk. Theresa av Avilla, Hildegart von Bingen, Jakob Böhme, m.fl. er eksempler på det sistnevnte. Ettersom det altså ikke finnes noen artikkel som skiller mellom disse to, valgte jeg å skrive «en kristen, mystisk ... organisasjon».
Mark-Age presenterer seg selv som verken utgått fra, eller påvirket av noen annen organisasjon, og hører derfor ikke hjemme blant de etablerte institusjonene som kalles kristendom. I tillegg sier de: «Ingen guru, ingen ytre læremester; du vil utelukkende bli veiledet, gjennom selv-innvielse, av ditt eget Overselv (I Am Self)». Dermed mangler de et annet særpreg ved etablert kristendom og religion som sådan: De har intet presteskap! Et personlig, åndelig forhold til det guddommelige kan ikke defineres av en prest. --Ranværing 27. okt 2007 kl. 12:36 (CEST)

Bevegelsen satt inn i et perspektiv[rediger kilde]

Slik artikkelen nå foreligger, kan jeg ikke se at den mangler distanse. Den gir en kortfattet beskrivelse av bevegelsens egne utsagn, uten at de er presentert som alment aksepterte sannheter.

Artikkelen omhandler de 12 kreftene, de 7 innvielser og bakgrunnen for bevegelsens navn.

Det kan nevnes at engelsk wikipedia nevner de 12 kreftene under sin artikkel om Jesu disipler (en:Twelve Apostles#Unity School of Christianity/The Twelve Powers of Man), riktignok sett ut fra perspektivet til Unity Church.

Det har vært og er et visst samarbeid mellom Unity Church og Mark-Age Inc. − et slikt samarbeid foregår blant annet innenfor rammene av Twelve Powers in You, Inc.

Det er nyttig med perspektiver og en sammenheng − denne sammenheng er for Mark-Age sitt vedkommende Kristen Vitenskap, Unity Church m.fl. Utdypelsen av en slik sammenheng, hvor likheter og ulikheter drøftes, var av en slik art at jeg føler den hører naturlig hjemme under wikibøker. Derfor er det en lenke dit.--Ranværing 10. nov 2007 kl. 18:29 (CEST)

Jeg stusser på at artikkelen mangeler interwiki-lenke. Det er udnerlig at engelske Wiki ikke har egen artikkel, men vi har. Har den et annet navn på amerikansk? Finn Bjørklid 22. jun 2008 kl. 17:00 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Mark-Age. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. sep. 2023 kl. 05:33 (CEST)[svar]