Diskusjon:Mariakirken i Bergen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

... og den såkalte Gregormessen, dogmet om at brødet og vinen bokstavelig talt ble forvandlet til Kristi legeme og blod (transsubstantiasjonslæren).

Denne setningen skurrer. Gregormessen er ikke det samme som transsubstantiasjonslæren, men en mirakuløs hendelse som skjedde en gang da pave Gregor den store feiret messen i Roma. Etter forvandlingen av brødet og vinen, kom den lidende Kristus til syne, stående på alteret. En rekke flotte fremstillinger fra kirkekunsten av denne hendelsen finnes forøvrig på http://dappledphotos.blogspot.com/2005/09/miraculous-mass-of-st-gregory-great.html

Den er interessant mht korbindelsen til transsubstantiasjonslæren, men det er helt riktig at det skurrer. Ettersom det ikke er særlig viktig eller påkrevet å gå inn på dette spørsmålet i denne artikkelen, synes jeg at amputasjon fra komma er det greieste. Ctande 5. nov 2005 kl.19:46 (UTC)

Hvilket skip henger i Mariakirken?[rediger kilde]

Det henger et votivskip der, se Flickr. Hvilket skip er det? Abu ari 2. jun 2007 kl. 21:48 (CEST)

langkirke eller basilika?[rediger kilde]

Kirken betegnes både som en langkirke og som en basilika. Den kan i prinsippet ikke være begge. Hvilken er rett? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Qwerty123456 (diskusjon · bidrag) 20. aug 2012 kl. 20:37 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Den er visstnok et tvilstilfelle/mellomting, ifølge min kunsthistoriestuderende samboer. «Treskipet basilika», har hun notert et sted, av årsaker som visstnok har gått i glemmeboken. - Soulkeeper (diskusjon) 20. aug 2012 kl. 20:47 (CEST)
Norsk arkitekturhistorie fra steinalder og bronsealder til det 21. hundreåret av Nils Georg Brekke, Per Jonas Nordhagen og Siri Skjold Lexau s. 134 sier at det er «en basilika uten tverrskip, med totårnsfasade». - Soulkeeper (diskusjon) 20. aug 2012 kl. 20:56 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 7 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Mariakirken i Bergen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 20:21 (CEST)