Diskusjon:Magasinet Monitor

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei på dere,

Vi er ikke nevneverdig imponert over presisjonsnivået her inne, hverken når det gjelder Magasinet Monitor, eller dets medarbeidere. Enhver som hadde giddet å sjekke fakta, i stedet for å legge alt mulig underlig man finner på nettet til grunn for en presumptivt objektiv, leksikal artikkel, ville trolig kommet frem til ca. noe sånn som nedenstående.

MVH Monitorredaksjonen


Monitor er et norsk antifascistisk nettmagasin som overvåker og eksponerer høyreekstreme miljøer.

Monitor startet i Bergen, i samarbeid med det engelske tidsskriftet Searchlight og utkom første gang i mai 1994. Sommeren 1997 flyttet bladet redaksjonen til Oslo, med Lars Jørgen Tvedt som redaktør.

Sommeren 2001 gikk Monitor fra å være papirmagasin til å bli et rent nettmagasin. Samme år overtok Tor Bach redaktørvervet frem til han ble avløst av Espen Grønlie i 2004. En av bladets lederskribenter er Lise Apfelblum, som for tiden er bosatt i utlandet. Bladet har vært hyppig sitert i media, og dets medarbeidere har deltatt flittig i det offentlige ordskiftet.

I forbindelse med stortingsvalget 2005 gjorde Monitor seg bemerket med en kampanje rettet mot partiet Demokratene.


Det interessante er at selv om man legger ut en korrekt versjon av tingene er det åpenbart at noen er mer interessert i løgnhistoriene som spres av den ekstreme høyrefløyen. Opplysningene nedenfor er helt enkle å sjekke ut. Til tross for det foretrekker altså noen å legge ut ting som ikke stemmer. Dette medfører selvfølgelig at Wikipedia blir ubrukelig som oppslagsverk, men det spilelr kanskje ikke så stor rolle så lenge man kan leke Goebbels.
Sven Johansen
Monitor
Lite som legges ut av anonyme brukere – inkludert forrige taler – tillegges særlig vekt. Lite som inneholder et av ordene ekstrem, høyre, venstre, homofil, pedofil eller lignende, tillegges særlig vekt. --Eddi (Snakk) 10. des 2005 kl.02:33 (UTC)

Fotnoter[rediger kilde]

Jeg er ikke vant til å se denne bruken av fotnoter i Wikipedia-artikler, og tilsynelatende skjer det ikke noe når jeg klikker på fotnotene. Kan noen forklare meg poenget? Vennlig hilsen Guaca 12. des 2005 kl.01:07 (UTC)

Ta den diskusjonen på tinget. Note-Fotnote paret er tatt i bruk og finnes på en god del artikler. Det er en diskusjon om fotnoten bør vise klarere hva note den relaterer til i teksten. — Jeblad 12. des 2005 kl.02:07 (UTC)

Gjennomgang av artikkelen slik den nå står[rediger kilde]

En del noe ambisiøse formuleringer om egne medarbeidere er fjernet da mengden treff på nettet synes å være langt under det Wikipedia normalt setter som mål før en oppføring er aktuell. Den eneste av Monitors medarbeidere som synes å nå noe som minner om en tilstrekkelig profilering er tidligere redaktør Tor Bach. Henvisninger til andre medarbeidere er strøket som irrelevant.

Artikkelen er også noe utvidet dat det virker som Monitor kjører en konfrontasjonslinje og dette ikke kom frem i den orginale artikkelen. I den sammenheng er noen av de siste sakene magasinet har brukt for å profilere seg inkludert blant litteraturreferansene.

Jeg vil tro at det bør linkes til enkelte av aktørene som oppfatter Monitor som «motpart» da det ikke er Wikipedias formål å målbære Monitors syn alene. Målet her er en objektiv presentasjon av hva Monitor er og hva de står for. Før dette blir gjort bør en imidlertid vurdere relevansen til de enkelte gruppene. Jeg legger inn de som jeg oppfatter at Monitor har kjørt regulære kampanjer mot. — Jeblad 12. des 2005 kl.02:07 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Magasinet Monitor. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. jul. 2017 kl. 03:20 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Magasinet Monitor. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 17:19 (CEST)[svar]