Diskusjon:Madagaskar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Madagassisk, gassisk eller malagasy?[rediger kilde]

På engelsk heter gassisk (eller madagassisk) Malagasy. På norsk har jeg aldri hørt madagassisk, men har bare hørt om gassisk. Hva er egentlig det korrekte navnet for språket på Madagaskar? På Caplex er språkets navn gassisk med malagasy i parentes [1], og et Google-søk på "gassisk" [2] gir mange flere treff enn et søk på "madagassisk" [3]. ~Mathias-S (Disk./Bidrag) 11. jun 2006 kl.15:47 (UTC)

Gassisk tiltredes! Jeg kjenner mange som har bodd og arbeidet der, og alltid hørt om gassere og gassisk. Språkrådet [4] ser ut til å anbefale begge deler. ~MHaugen 11. jun 2006 kl.15:51 (UTC)
Okei, da skriver jeg gassisk istedenfor madagassisk. ~Mathias-S (Disk./Bidrag) 11. jun 2006 kl.15:56 (UTC)
Blant gasserne selv brukes både malagasy og gasy (y-en uttales i) både om språket og folket. Det første brukes i litt høytidelige sammenhenger som for eksempel Ny Repoblika Malagasy - Den madagassiske republikk. Den andre gasy brukes til hverdags som en kortform. Kortformen inneholder ikke noen nedsettende betydning og brukes med samme betydning som malagasy. På norsk bruker jeg disse ordene på samme måte, madagassisk i mer formelle sammenhenger og gassisk i mer uformelle sammenhenger. Et slangord som brukes av gasserne om Madagaskar er Dago. ~Bruker: Øyvind Dahl

Befolkning når?[rediger kilde]

På denne siden står det at indonesere kom de første århundrene eKr.

http://en.wikipedia.org/wiki/Indonesia%E2%80%93Madagascar_relations står det mer presist, men forskjellig informasjon, at de kom i 8. og 9. århundre, altså i årene 700-899.

Begge disse sidene kan ikke være riktige mener jeg.