Diskusjon:Mørkets hjerte

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Conrad var britisk, ikke polsk[rediger kilde]

I denne artikkelen og i artikkelen om "Mørkets hjerte" ble det angitt at Conrad var polsk, har endret det til britisk. Conrad var født i dagens Ukraina, av polske foreldre og hele hans voksne liv var utenfor Polen. Det blir derfor feil å angi hans bøker som polske romaner, slik det var gjort her. Ulf Larsen 24. jan 2006 kl.15:00 (UTC)

Original/oversettelse?[rediger kilde]

Siden heter "Mørkets Hjerte", og malen for boken inneholder for eksempel en boks for oversetteren. Dog på utgivelsesår, står det 1902, selv om jeg tviler på at den ble oversatt så raskt. Omhandler denne siden (og sider som denne) originalutgaven, eller den norske oversettelsen? Ornilnas 24. jan 2006 kl.19.45 (UTC)

Vet ikke når boken ble gitt ut på norsk, det jeg endret var at den var angitt som en polsk roman, selv om Conrad var født i Ukraina av polske foreldre så skrev han på engelsk, seilte på engelske båter og hadde britisk statsborgerskap. Antar en må sjekke med et bibliotek for å finne når boken først ble oversatt. Ulf Larsen 24. jan 2006 kl.19:07 (UTC)
Var ikke som respons til dine endringer, jeg bare besøkte siden igjen da du endret den, og oppdaget innkonsekvensen :) . Det gir jo også mening å ha med utgivelsesdatoen for den originale teksten i malen - heller den enn oversettelsen, vel!? Men jeg antar det er en politikk for det her på Wikipedia....? Ornilnas 24. jan 2006 kl.21.04 (UTC)
Er sannelig ikke sikker på hva som gjelder der, burde vel ha to datoer, dvs original og norsk utgivelse. Skal se om jeg finner noe om det på andre bøker. Ulf Larsen 24. jan 2006 kl.21:34 (UTC)
Faktisk, Hamlet og Dr. Jekyll og Mr. Hyde bruker originalens utgivelsesdato i utgivelsesfeltet, og den norske utgivelsesdatoen i parentes bak oversetteren. Smart. Skjønt, jeg må innrømme jeg synes det ser litt rart ut...rett og slett litt inkonsekvent. Men jeg holder meg nå til den malen inntil videre. Ornilnas 24. jan 2006 23:42 (UTC)