Diskusjon:Liste over patrontyper

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Navnet på artikkelen[rediger kilde]

Jeg tok Liste over patrontyper, for liste over ammunisjonstyper høres ut som en liste over panserbrytende ammunisjon, hulspissammunisjon osv. Noen bedre forslag? Harald Hansen 20. des 2005 kl.07:44 (UTC)

Sortering[rediger kilde]

Vi er et par stykker som mener det er bedre å sortere ammunisjonen etter metrisk og tommer, kontra pistol/rifle ammo. Nå er det jo slik at mange rifler bruke pistolammo og motsatt, så en slik inndeling er jo ikke helt ideell uansett. Noen som har noen innvendinger ? KEN 17. aug 2008 kl. 02:09 (CEST)

Det ser ganske bra ut, men det ble noe rotete å blande pistol og rifleammo. Mulig de fremdeles bør skilles. Ellers redigerte jeg listen noe når det gjelder rekkefølge. Satte svake patroner først i kaliberrekken. Ser liksom bedre ut når en .308 kommer før en .30-06 o.s.v...MauserM98 26. aug 2008 kl. 00:42 (CEST)
Det er greit, det kan du bedre enn jeg, jeg er en pistolmann. Tenkte litt med å skille pistol/rifle, men da mange pistoler bruker rifleammo og motsatt så blir det igrunnen et surr. Fremdeles er det få patroner, når antallet er det dobbelte så passer det bedre å skille i to forskjellige lister (to artikler) KEN 26. aug 2008 kl. 00:54 (CEST)

Burde ikke denne hett Patroner istedenfor patrontyper? Sandbekken 29. apr 2009 kl. 03:41 (CEST)

Tja, det finnes jo mange patroner innen en type kaliber (forskjellige fabrikanter, forskjellig kulevekt, kuletype osv), så jeg vil tro at en patrontype innebærer alle patroner innen en type (kaliber), og derfor blir patrontyper riktig. KEN 29. apr 2009 kl. 11:11 (CEST)

Sett opp en sorterbar tabell. Den kan godt være sorterbar i både metriske verdier og tommer. Sett også opp at den er sorterbar på kruttvekt, eller patronvolum eller lignende. Tennhettemål er også aktuelt, i tillegg til hvilken patron den er basert på. — Jeblad 29. apr 2009 kl. 11:27 (CEST)