Diskusjon:Liste over norske politiske ungdomsorganisasjoner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg har fjernet "Pensjonistungdommen (PU)". Eksisterer virkelig denne organisasjonen? Det virker usannsynlig at Pensjonistpartiet skal ha et ungdomsparti, og jeg kan heller ikke finne noen treff på webben på dette ordet. Arj 8. feb 2004 kl.17:34 (UTC)

Pensjonistungdommen? LOL Wolfram 9. feb 2004 kl.00:40 (UTC)

Det var en dokumentar om de på NRK for noen år tilbake. I motsetning til de fleste ungdomspartier som er dominert av et aldersspekter 16-24 år, var dette i hovedsak 14-15-åringer. Hvorvidt seriøse de var kan jo diskuteres, men det er forsåvidt greit nok å fjerne dem fra listen frem til de igjen kommer sterkere på banen og viser at de faktisk fremdeles eksisterer (for de har eksistert). Mendalus 13. feb 2004 kl.03:07 (UTC)
Jeg mener at om vi først skal ta oss bryet med å ha denne listen inne bør den være grundig. PPU eksisterer, tro det eller ei. Da bør vi også liste den her, IMO. Toresbe 19. nov 2011 kl. 08:46 (CET)

Endret navn og omdirigert[rediger kilde]

Jeg har endret navnet fra "Ungdomsparti" til "Liste over norske politiske ungdomsorganisasjoner" og omdirigert førstnevnte til den siste av to årsaker: 1. Disse organisasjonene er ikke "partier", da de ikke kan stemmes på ved valg. 2. Det kan godt være, for alt jeg vet, at det finnes politiske ungdomsorganisasjoner også i andre land enn Norge.

Jeg foreslår at man flytter denne til Liste over norske ungdomspartier. Føler dagens tittel er missvisende, Natur og Ungdom vil jeg kalle en politisk ungdomsorg. men, jeg vil ikke kalle den et ungdomsparti. Tror også de fleste er inbefattet med hva et ungdomsparti er (som lenkes til i innledning uansett) Mvh Røed (d · en) 20. jul 2008 kl. 04:26 (CEST)
Hei! Jeg er også litt usikker på akkurat dette her. "Partipolitiske ungdomsorganisasjoner" er den klart mest presise beskrivelsen, men "politiske ungdomsorganisasjoner" er allerede litt av en munnfull i seg selv. Synes "ungdomsparti" er kosher muntlig norsk, men at det er for upresist for leksikonbruk. Jeg er enig i at NU er politisk, men de er ikke partipolitiske. Kanskje vi også burde inkludere NU i denne listen, og la skopet til listen vokse litt?
Jeg er også ivrig på å representere uavhengigheten mellom parti og ungdomsorganisasjon, all den tid disse organisasjonene i stor grad kan divergere fra moderpartiet politisk, organisatorisk og på andre måter. Toresbe 19. nov 2011 kl. 08:46 (CET)

NKU[rediger kilde]

Norges Kommunistiske Ungdomsforbund (NKU) bør fjernes fra denne listen, da de ikke har noe moderparti

Synes ikke et moderparti bør være et kvalifiserende krav for å være med på lista. Toresbe 19. nov 2011 kl. 08:46 (CET)