Diskusjon:Liste over kriger

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjekt militærhistorie Denne artikkelen var fra uke 48/2005 til uke 6/2006 en del av underprosjektet Militærhistorie, som søkte å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av militærhistorie. Prosjektet er arkivert her.

Borgerkriger[rediger kilde]

Jeg ser at listen inneholder «kriger mellom nasjoner» og ikke kriger som bare kan benevnes «borgerkriger». Jeg har dog valgt å legge til den amerikanske revolusjon, da dette var en «oppstandelse» fra vanlige folks side mot en etablert stormakt (Storbritannia) og også etterhvert involverte Frankrike. Den førte dessuten til opprettelsen av en nasjon. Likeledes har jeg lyst til å føye til «Den amerikanske borgerkrigen (1861–1865)», da dette var en meget omfattende og langvarig krig, som ikke bare berørte det amerikanske folk, men også påvirket Europa og krigføring på den tiden. Øystein Liland 11. des 2005 kl.16:17 (UTC)

Den amerikanske borgerkrigen var omfattende og langvarig, men både i varighet (jfr. den kinesiske 1926–1949, den engelske 1642–1651) og omfang (jfr. den kinesiske, den russiske) er den ikke unik. I innvirkning på andre land er den heller ikke unik (jfr. igjen den kinesiske og den russiske, samt den spanske). Jeg synes at enten bør vi definere at borgerkriger skal være med generelt, ellers bør de holdes utenfor. Det beste slik jeg ser det er å lage en tilsvarende liste for borgerkriger, og lenke gjensidig mellom dem. Cnyborg 11. des 2005 kl.17:50 (UTC)
Hva med å bare legge inn borgerkrigene her så lenge, og så dele opp lista da den blir tilstrekkelig lang? På en: så er lista så lang at den er delt i en skog av undersider. Harald Hansen 11. des 2005 kl.19:00 (UTC)
Ikke dumt. Etterhvert kunne jeg se for meg flere logiske inndelinger, med parallelle lister som gjør det lett å finne det man leter etter (f.eks. kronologiske lister for forskjellige tidsrom og geografisk avgrensede lister). Cnyborg 11. des 2005 kl.20:39 (UTC)

Italiensk okkupasjon av Albania i 1939[rediger kilde]

Er det ikke vanlig å regne denne til andre verdenskrig? Harald Hansen 11. jan 2006 kl.07:30 (UTC)

Nei, det skjedde før Italia kom med i krigen, og var en uavhengig invasjon som ikke var en del av noen annen krig. Merk også at det skjedde flere kriger under Andre Verdenskrig, blandt annet Den finske fortsettelseskrigen og Lapplandkrigen. Mikrobølgeovn 5. nov 2009 kl. 17:39 (CET)