Diskusjon:Liste over kirker i Nordland

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ikke dumt med oversikter som denne, men det er mange feil her. --Blue Elf 21. okt 2006 kl. 23:57 (UTC)

Fint om du kunne påpekt hva som er feil, og evt utbedret artikkelen. mali 22. okt 2006 kl. 08:10 (UTC)

Har fylt inn opplysninger for Beiarn prestegjeld. Og derfor slettet Moldjord kirke som heter Beiarn kirke. --hundrekvadrat 23. nov 2006 kl. 23:42 (CET)

Tok vekk ei mengd oppføringar[rediger kilde]

Eg har teke vekk mange kyrkjer som ikkje kan attfinnast andre stader enn på http://www.tha.no/kirkerinorge-v2.htm og på nettstader der stoffet truleg er kopiert enten frå wikipedia eller rett frå tha.no. Dessuten har eg endra nokre namn/status der eg har meint å vite at her var artikkel om noko som kunne vere den kyrkja/kapellet som var meint (døme: Sydal kirke>Sydal skolekapell, Tysfjord kirke>Tysfjord hovedkirke). Det har gjort at artiklar som finst er vorte lenkja til, men det har i somme tilfelle gjort at lista inneheld forelda namn i forhald til det som stod der, men det skal rettast igjen ved å flytte artiklane til oppdatert namn/status (som t.d. Susendal kirke>Susendal kapell, gudshuset i Susendal heiter Susendal kirke, men artikkelen her ligg no på Susendal kapell.)

Det er også nokre kyrkjer/kapell her er artiklar om som ikkje står i lista, lista er ikkje uttømande no.

Eg har ikkje gjort noko forsøk på å undersøkje kva som er korrekt når det gjeld kyrkjegardane. Truleg var det mange av dei kyrkjene eg har teke bort som kunne ha lege på X kirkegård i staden for X kirke, men det ville kreve eit heilt anna arbeid å finne ut av. Dessutan er det truleg ein del kyrkjegardar som no ligg i lista med eiga oppføring som også er nemnd som «har kirkegård» under oppføringa av ei kyrkje. Ei anna sak er om det gjev meining å ha med oppføringar over reine kyrkjegardar utan kyrkje eller kapell i ei liste som heiter «Liste over kirker i Nordland»?

Lista opnar for alle kyrkjer og kapell i Nordland, men har bispedømenivået overordna kommunenivået, noko som gjer at til dømes Jesu kristi kirke SDH og Andenes baptistkirke vert lagt under Sør-Hålogaland bispedømme.

I følgje Våre kirker - norsk kirkeleksikon sorterer Feltprestkorpset under Oslo bispedømme. Det er moglegvis unøyaktig å skrive at t.d. Andøya stasjonskapell og Ramsund kapell høyrer til Sør-Hålogaland bispedømme. --Jorunn 11. sep 2009 kl. 09:38 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over kirker i Nordland. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. sep. 2019 kl. 20:26 (CEST)[svar]