Diskusjon:Liste over hoppbakker i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Homologert?[rediger kilde]

Homologated bør nok ikke fornorskes i en oversettelse. Vi har gode uttrykk som autorisert eller offisielt godkjent som klinger mye bedre. - mvh Mr. Hill 5. feb 2009 kl. 07:40 (CET)

Enig med Mr Hill her. Lenken (via engelsk en:Homologation) til Homologasjon inneholder heller ingen hint om at dette brukes innen idrett. M Haugen 10. sep 2011 kl. 19:01 (CEST)
Skiforbundet bruker faktisk ordet homologert til en viss grad, men jeg er nok enig i at autorisert, sertifisert eller offisielt godkjent klinger bedre på norsk. Men jeg vurderer faktisk å ta ut opplysningen om sertifisering her og i hovedartikkelen Hoppbakke. FIS' godkjenning gjelder i fem år av gangen, men det kommer ny liste to eller tre ganger i året, som vi må oppdatere lenke til like ofte. Jeg tror kanskje det klarer seg å oppgi i lista her om bakkene er i bruk eller ikke, men beholde sertifiseringsmalen med oppdatert lenke i artiklene om de bakkene som er godkjent. Hva tenker dere om det? Blue Elf 10. sep 2011 kl. 23:14 (CEST)

God liste?[rediger kilde]

Denne lista ble nylig nevnt som en mulig god liste. Det ser i utgangspunktet ut som en god idé. Det er imidlertid et par ting som jeg tror bør gjøres først:

  • Ordet «homologert» bør erstattes med «sertifisert» eller et annet norsk ord, gjerne et som brukes av Skiforbundet.
  • Kolonnen med Viktigste renn bør inneholde lenker til rennet, der de finnes.
  • Kildene for lista bør tydeliggjøres, det er ikke umiddelbart lett å se hvilke kilder som er brukt for en som ikke er inne i faget.

Hvis vi kan få gjort noe med dette, så hadde vi antagelig vært meget nær en God liste. Mvh M Haugen 10. sep 2011 kl. 19:01 (CEST)

Det bør på plass flere kildehenvisninger ja, særlig om bakkenes størrelse (K-punkt og HS) og bakkerekorder. Det skal jeg få på plass. For enkelhets skyld har jeg valgt å utelate navn på bakkerekordholderne i denne lista, er du/dere enig i at det er ok? Det går an å lenke til VM, OL og lignende i FIS' resultatdatabase, men jeg tror kanskje det bør klare seg med generelle henvisninger til FIS og liste over NM i bok eller på nett når det gjelder de viktigste rennene. Jeg må tenke litt på det.
Det jeg savner mest, er flere bilder. Det finnes for en eller to bakker til, men bildene av skiflygingsbakken i Vikersund og anlegget i Granåsen i Trondheim er fra før siste ombygging. Blue Elf 11. sep 2011 kl. 00:00 (CEST)