Diskusjon:Lilandsaken

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mer bakgrunnsinformasjon ønskelig[rediger kilde]

Artikkelen som den befinner seg er god og oversiktlig. Imidlertid er det sider ved den som ikke blir nevnt som gjerne kunne vært utdypet. Da det utvilsomt må finnes mye kildemateriale i forbindelse med Liland-saken, ser jeg at dette arbeidet bør utføres før jeg mener artikkelen skal vurderes som en Wikipedia:Anbefalt artikkel. Som den står kan den eventuelt nomineres som en Wikipedia:Utmerket artikkel selv om jeg ikke vil gjøre det. Punkter jeg savner belysning av handler mye om spillet bak kulissene; prestisje og dokumenterte feil og misbruk av stilling og myndighet fra konkrete individer i saken; hvem var dommere, hvem var statsadvokater og riksadvokat; kjendisers engasjement i saken; samfunnsviteres drøftinger og kommentarer til saken, osv. __meco 4. jun 2006 kl.10:40 (UTC)

Jeg er enig i at det mangler mange elementer i denne saken. Har lett etter rapporten fra det regjeringsoppnevnte granskningsutvalget på nettet, men kan ikke finne den (finner bare pressemeldingen i forbindelse med saken). Det er nok mulig å finne mange av disse elementene ved gjennomgang av andre artikler, men det krever omfattende arbeid..... Et poeng som også bør nevnes er Lilands "gave" til Tore Sandberg for hans arbeid med saken, og skattleggingen av denne gaven. Hva slags kompensasjon som ekteparet Ekroth fikk har jeg ikke funnet ut av. - Som nevnt - her er det mange tilleggsopplysninger som trengs for å få en god artikkel. --Friman 5. jun 2006 kl.23:09 (UTC)
Har nå funnet granskningsrapporten. Skal lese gjennom den å forsøke å få fram de vesentligste av poengene herfra, også Tore Sandbergs anmeldelse av påtalemyndigheten. Vil også ta kontakt med Justisdepartementet for å høre om de har bilder fra saken som kan benyttes.--Friman 6. jun 2006 kl.13:53 (UTC)
Har etter kontakt med justisdepartementet ikke mottatt noensomhelst reaksjon derfra. Det virker nærmest som om saken er et "ikke-tema" her. Et lite "pip" burde vel være å vente? Er vi "Den siste sovjet-stat"? --Friman 28. nov 2006 kl. 03:48 (CET)

Påstanden om alibi[rediger kilde]

Jeg har fjernet påstanden om at Liland hadde alibi 23. og 24. desember, siden dette er uriktig. Se NOU 1996:15 s. 57. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/nou-1996-15/id140624/?ch=1&q=

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lilandsaken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 08:59 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lilandsaken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. aug. 2023 kl. 23:52 (CEST)[svar]