Diskusjon:Likesidet trekant

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Burde denne siden eksistere?[rediger kilde]

Denne siden har blitt slettet og gjenopprettet flere ganger. Men i stede for å slette den, burde dere heller legge til informasjon. Etter min mening burde denne siden eksistere, som en utdypende artikkel for trekant, merk at denne siden nettopp har blitt opprettet. Denne siden eksisterer på engelsk, derfor mener jeg at det også burde eksistere på norsk. Hilsen den som lagde denne siden. Berntisso 13. mar 2011 kl. 17:30 (CET)

Hvis den er blitt slettet må det ha vært at noen mente at den var for kort og at den var dekket i artikkel trekant. Jeg er enig at artikkelen forsvarer sin plass. Løsningen må da være at «dere», det vi si «oss», inkludert deg, utdyper artikkelen. Den engelske har flere punkter som kunne oversettes. Kan ikke det være en oppgave for deg? --Finn Bjørklid 13. mar 2011 kl. 17:34 (CET)
Ja, jeg kan tenke meg å oversette informasjon fra engelske Wikipedia. Berntisso 13. mar 2011 kl. 19:41 (CET)
Første gang siden ble slettet inneholdt den teksten «bæbæbæbæbæbæbæbæbæbøæbfæbøæ@bø@æasføb@æasøb@æsfbø». Jeg håper du forstår hvorfor dette ble slettet. Andre gang inneholdt den teksten «JACOB WAS HERE». Jeg ser heller ikke at dette har noe med emnet å gjøre, og håper du er enig i at artikkelen ble slettet også denne gangen. Tredje gangen inneholdt den teksten «har alle sidene like lang og det er en trekant», altså endelig noe saklig. Men siden artikkelen inneholdt mindre enn én setning, ble den som seg hør og bør merket med {{substubb}}. Dette syns jeg var helt riktig, siden innholdet knapt hadde noe som helst informasjon utover det som var tittelen på artikkelen. Siden ingen gadd å utvide substubben i løpet av den påfølgende uken, ble den slettet når fristen gikk ut, slik retningslinjene sier at det skal gjøres. For meg ser det ut som alle slettingene var helt på sin plass. - Soulkeeper 13. mar 2011 kl. 17:45 (CET)
Det er antagelig to ting her; slettet artikkel med gjentatt tull, og behovet for en skikkelig artikkel. At artikkelen blir opprettet med tull er sikkert for at skoleelever søker etter artikkelen «Likesidet trekant», finner en rød lenke så fyller de den med rusk fra tastaturet. Hvis vi derimot har en skikkelig artikkel vil det opphøre. Det er bare å håpe at Berntisso føler seg inspirert til å utvide denne og andre tilsvarende artikler. All ære til ham for å bedre de matematiske artiklene på Wikipedia. --Finn Bjørklid 13. mar 2011 kl. 19:27 (CET)
Jeg har bare så vidt begynt å legge inn informasjon på siden, og jeg sjekker stadig andre matematiske sider og sørger for å forbedre dem. Jeg vil sette pris på om andre også vil legge inn mer informasjon. Berntisso 13. mar 2011 kl. 19:41 (CET)

Sidemal[rediger kilde]

Siden jeg er litt ny på Wikipedia, finner jeg ikke ut av hvordan man laget sidemalen ordentlig, hvis det er det det heter. Jeg setter pris på om det er noen som vil hjelpe meg med det. Berntisso 13. mar 2011 kl. 20:21 (CET)

Jeg er usikker på hva du mener her. Hvis det gjelder oppsett/formatering/wikifisering, så kan du ta utgangspunkt i en eksisterende artikkel, og bruke malene derfra. Se også Hjelp:Maler. For generelle tips om sideoppsett, se Hjelp:Hvordan man redigerer en side. - Soulkeeper 14. mar 2011 kl. 15:18 (CET)

Flere formler![rediger kilde]

Fordi en likesidet trekant alltid har samme form (bare varierende størrelse) må det finnes et fast forholdstall mellom grunnlinje og høyde, og derfor også en uttrykt formel for flateinnholdet av en likesidet trekant når bare siden = grunnlinjen er kjent. En slik formel har jeg aldri lært meg, men jeg tok da også engelsklinjen, snarveien til artium, og vi tok altfor lett på sånne ting som sinus/cosinus og hva det nå het. Det kunne vært moro å se en slik konstant, eller en slik formel i artikkelen, slik at jeg (om behov) slipper å gå den tungvinte omveien ved å beregne høyden ved "baklengs Pythagoras".

Litt mer sært er kanskje mitt ønske om en formel som uttrykker forholdet mellom arealet i trekanten, og arealet i den sirkelen som trekanten kan innskrives i - altså en sirkel som tangerer alle den likesidede trekantens hjørner. Bare barnemat for en realist, vel? TorSch 15. mar 2011 kl. 16:30 (CET)

Jeg har allerede lagt inn formelen for utregning av høyde. Men jeg får ikke lagt inn den andre formelen før jeg får vite hva den heter på engelsk. Berntisso 15. mar 2011 kl. 16:41 (CET)
Hm, radien til sirkelen som trekanten kan innskrives i er gitt ved , hvor s er lengden på trekantens sider. Sirkelens areal kan dermed enkelt uttrykkes som en funksjon av s, nemlig . Forholdet mellom arealet til sirkelen og trekantens areal blir da Tror jeg... Finn Rindahl 15. mar 2011 kl. 17:29 (CET)
Det stemmer, men for å gi TorSch nøyaktig det han ber om, nemlig en formel "som uttrykker forholdet mellom arealet i trekanten, og arealet i den sirkelen som trekanten kan innskrives i":
Dugnad (diskusjon) 4. mai 2013 kl. 01:44 (CEST)[svar]

Hvorfor har ikke denne siden fått innholdbetegnelse?[rediger kilde]

"Alle" sider har innholdbetegnelse. Men ikke denne. Hvorfor? Berntisso 15. mar 2011 kl. 17:02 (CET)

Fordi det er for få kapitler. Om du vil provosere frem en innholdsfortegnelse kan du legge inn __TOC__ 159.171.54.89 15. mar 2011 kl. 17:06 (CET)