Diskusjon:Labradoodle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Australian cobberdog[rediger kilde]

Jeg fjernet en del informasjon som var lagt inn om denne. At en eller annen vilkårlig privat klubb i Australia mener noe om denne "rasen" er strengt tatt ikke veldig relevant for Wikipedia. Det gir ikke mening å omtale på Wikipedia alle mer eller mindre tåpelige blandinger som hundeoppdrettere rundt om i verden måtte komme opp med. Som sådan så er det mulig hele avsnittet burde vært fjernet. Jeg ser f.eks at hverken MDBA eller cobberdog har noe som helst omtale på en:wp, noe som bør gi en indikasjon på at dette er relativt tynn suppe. TommyG (d^b) 9. mar. 2018 kl. 23:36 (CET)

Til orientering! Labradoodle og cobberdog er ikke samme hund. Cobberdog avles etter prinsippene til en intenasjonal kennelklubb. At MDBA ikke har noen omtaler på WP, engelsk eller ikke, har lite med saken å gjøre. Det er gitt referanser, og slikt fjerner man ikke etter forgodtbefinnende. tB (diskusjon) 11. mar. 2018 kl. 09:13 (CET)
Jo, det er åpenbart samme "rase". Da Wally Conron på 70-tallet begynte å eksperimentere med Labrador- og Puddel-blandinger så gjorde han akkurat det som det står beskrevet at skiller cobberdog-fra labradoodle. Han gikk videre på avkom og forsøkte å stabilisere egenskapene. Det er mao. hele utgangspunktet for Labradoodle. Det er ikke bare manglende omtale på en:wp som gjør MDBA problematisk som kilde, men det fullstendige fraværet av noe som helst slags uavhengige referanser som enten ikke er det selv, eller noen som driver med oppdrett av labradoodle/cobberdog. At enkelte oppdrettere forsøker å rebrande seg bort fra et belastet navn får så være, men jeg ser ikke hvorfor det skal være Wikipedia sin oppgave å hjelpe til med denne jobben. TommyG (d^b) 11. mar. 2018 kl. 09:36 (CET)
La det stå, til dette er debattert skikkelig her! Man sletter ikke informasjon som er kildebelagt, ut i fra sin egen personlige mening. tB (diskusjon) 11. mar. 2018 kl. 09:38 (CET)
Det du hevder forhindrer ikke at cobberdog er en rase under etablering. Wally Conron var ikke alene om å drette opp denne typen hund. Det er altså en betydelig forskjell her; nemlig at labradoodle er en regulær blandingshund, mens cobberdog avles etter standard raseprinsipper. Det ble åpnet stambok 1. januar 2016. At stamboka fortsatt er åpen er naturlig og vanlig under nyetableringer, fordi genpoolen trenger tid for å bygges opp. Når den er komplett nok til å gi en adekvat standard blir den lukket. En ting til; din personlige mening er betydningsløs for artikkelen, som er kildebelagt for det som hevdes. Da blir det altså ikke opp til deg å fjerne relevant innhold. tB (diskusjon) 11. mar. 2018 kl. 09:47 (CET)

Har fjerna hele cobberdog. Det er ikke en rase, det er ikke en labradoodle og det har ikke noe i denne artikkelen å gjøre. Det har heller ikke egen artikkel på engelsk WP og det såkalte raseregisteret Master Dog Breeders & Associates har heller ikke egen artikkel. Nettstedet australiancobberdogparentclub.com har ikke noen offentlig kjente eiere og da er det ikke noen god referanse. I Australia kan de engelsk og hadde noe av dette fortjent egen artikkel så forventer jeg at det dukker opp noe på engelsk WP. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 15. mar. 2018 kl. 20:36 (CET)

Labradoodle[rediger kilde]

Jeg blir hele tiden slettet av en TBjornstad og uthengt for å vandalisere siden, noe som jeg mener er helt feil, jeg forholder meg til fakta Fks at Labradoodle ikke er stmbokføres i NKK eller er godkjent av FCI Dette usignerte innlegget ble skrevet av GoldenAB (diskusjon · bidrag) 16. mar. 2018 kl. 07:43 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg tror du trygt kan se bort fra ordet vandalisme og anta at ting roer seg nå. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 17. mar. 2018 kl. 17:03 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Labradoodle. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. apr. 2018 kl. 02:27 (CEST)

MDBA og ALFA-Europe[rediger kilde]

Har nå tatt ut henvisninger til Australian Cobberdog, MDBA og ALFA-Europe. Ingen av disse har artikkel på engelsk WP. Henvisninger til ukjente organisasjoner som hevder å føre stambokregister er ikke pålitelige referanser. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 23. jul. 2018 kl. 19:32 (CEST)

Nettopp derfor trenger denne artikkelen henvisninger til denne debatten. Ellers vil denne artikkelen bare pingponge fram og tilbake med akkurat de samme endringene. Det gjelder her å beskrive denne debatten på en nøktern leksikal måte. Min tekst tar også høyde for at påstandene er omstridt, noe som er en mer redelig fremstilling enn ren sensur og fjerning av tekst og navn. Hadde du lest kilden jeg referte til så ser du ALFAs begrunnelse for _ikke_ å bruke begrepet Cobberdog. Wikipedia er ikke et offisielt raseregister. At det er uenigheter i/mellom/rundt kennelklubber betyr ikke at offentlige debatter ikke skal omtales på Wikipedia.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Mygg (diskusjon · bidrag) 24. jul. 2018 kl. 15:32 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)
Du mangler nøytral og uavhengig referanse på at noe av dette finnes eller hva det er. Dette er to nettsteder og ingen av dem er kennelklubber. Finner heller ikke at noen av disse to nettstedene er nevnt eller brukt på engelsk WP. Labradoodle er blandingshunder hvor det er blandet rasehunder som er stambokført i raseregistrene/stambøkene til raseklubbene, Norsk Kennel Klub og alle medlemmene av Fédération Cynologique Internationale. Det finnes neppe noen debatt blant de anerkjente hundeorganisasjonene.
-- MDBA og ALFA-Europe er uoffisielle sammenslutninger/nettsteder med uviss størrelse og organisasjon som er uten definisjonsmakt. Vi kan ikke bruke slike nettsteder til å dokumentere om det i det hele tatt eksisterer noe annet enn en konkurransesituasjon mellom to uoffisielle sammenslutninger av personer på nettet. Ingen av dem har artikkel på engelsk Wikipedia og deres egne nettsteder egner seg ikke til å lage artikler. Dette er i øyeblikket en privat ikke-debatt som ikke hører hjemme i et internasjonalt leksikon. Vær snill å la være å sette inn dette stoffet før du har funnet pålitelige og nøytrale referanser . --ツDyveldi☯ prat ✉ post 24. jul. 2018 kl. 18:47 (CEST)
LOL. Grunnen til at det ikke finnes Wikipedia-artikkel om emnet er jo fordi du sletter den sida. :D Vær så snill å ikke slett mine redigeringer før du har kilder, du har ikke noen rolle som overdommer i denne saken, selv om jeg forstår du har subjektive meninger. Ordet "definisjonsmakt" er det da heller ikke du som rår over. Her må du bare la saken ligge, i andres forsøk på å dekke et informasjonsbehov hos publikum.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Mygg (diskusjon · bidrag) 31. jul. 2018 kl. 20:45 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)
Denne Wikipedia:Sletting/Master Dog Breeders & Associates ble slettet og det var det ikke meg som gjorde. Her manger uavhengige omtaler. Det er ikke Wikipedia sin oppgave å bringe videre alt som folk skriver om seg selv på internettet. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 31. jul. 2018 kl. 21:17 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Labradoodle. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. apr. 2019 kl. 19:38 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Labradoodle. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. jun. 2019 kl. 10:43 (CEST)