Diskusjon:Løsgjengerloven

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Opphevelse av paragrafer[rediger kilde]

Jeg tok meg den frihet å tilføye hvilke paragrafer som var opphevet allerede i 1995. Kanskje man kan si at lovens opprinnelige målgruppe («tatere») etterhvert var forsvunnet?

En annen ting som muligens burde omtales, er ulike typer tigging. «Tigging» kan være et høflig spørsmål om penger. I så måte omfatter det ikke bare uteliggere og narkomane, men også ideelle organisasjoner som ringer og ber om penger. Og innsamlingsaksjoner til gode formål, der bøssebærere kommer på dørene. Forbudet mot tigging innebar i så måte en viss dobbelt-moral.

§ 11 ble i 2006 stående igjen, som den siste paragrafen i loven. Paragrafen førbød truende tigging, som er noe annet enn høflige spørsmål. Dette er vel fortsatt ulovlig? Jeg mener å huske at § 11 ble opphevet, samtidig som dens innhold ble innlemmet i straffeloven.

Den organiserte tiggingen i Oslo og andre storbyer, er en tredje form for tigging. De som tigger til eget bruk (høflig eller truende), tilhører ikke samme kategori som de som tvinges til å tigge for av andre.

Når personer tvinges til å tigge – av organiserte nettverk, er menneskehandel et bedre ord enn «tigging». Også her mener jeg å huske at nye regler mot menneskehandel ble innlemmet i straffeloven. Og at den gamle loven var uegnet til å håndtere slikt. Ranværing 3. jan 2009 kl. 05:17 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Løsgjengerloven. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. aug. 2017 kl. 15:51 (CEST)[svar]