Diskusjon:Lærer

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Referanser[rediger kilde]

Trengs det virkelig referanser i denne artikkelen på det nivået Oivimoen legger opp til? Vil det ikke isåfall være bedre å merke hele artikkelen som referansetrengende enn å stykke opp teksten på denne måten? bombadil 13. sep 2008 kl. 10:29 (CEST)

Det er godt mulig det, men jeg har opplevd at ting som jeg har skrevet og jeg finner er informasjon som ikke trenger referanse har blitt behandlet av andre med å sette en mengde krav til referanser. Så min enkle tanke er, hvis jeg må slite med å finne gamle referanser til ting som jeg synes er åpenbar og ikke trenger referanse, hvorfor skal andre slippe unna. Jeg så at furuset hadde vært inn på denne artikkelen om lærer og det var ham som krydde, trenger referanser, utover min artikkel så jaggu skulle jeg ta igjen på noe han hadde vært innpå å ordnet med. Øivind Moen 13.8.08

Jeg ser at mine krav til referanser er tilbakestilt, dette betyr tydligvis at det er noen som slipper unna og noe nsom må refere ting. Har dette kravet til referanse med om kunnskapen man bringer til wikipedia er populær eller ikke. Bringer man noe upopulær informasjon for nordmenn inn på de norske sidene stilles det tydligvis mere krav til oppfølging og referanser enn om man bringer annen informasjon. Jeg kjenner ikke til alle de rare ordene som brukes i forbindelse med lærer yrket, men jeg får tydligvis ikke vite om disse betegnelsene kommer fra offentlige kilder eller om de er oppfinnelser av forfatteren. Men sånn er vel wikipedia. Øivind Moen 13.9.08

Ta en titt på WP:POINT. ZorroIII 13. sep 2008 kl. 11:01 (CEST)

Har gjort det, forstår ikke hvordan jeg skal få henvisninger til hva en førskolelærer, en adjukt, en lektor og en rektor med mer er og om disse folka er utdanna utfra dette. Øivind Moen 13.9.08

Håper du har skjønt at å teppebombe med {{tr}} neppe gir svaret. Husk at det er folk i andre enden også, Wikipedia er (for det meste) ikke laget av maskiner. Du kunne for eksempel lagt inn et spørsmål på denne diskusjonssida og håpet noen fant anledning til å svare. ZorroIII 13. sep 2008 kl. 11:44 (CEST)

Teppebombing er ditt uttrykk, jeg vet ikke hva det betyr. jeg fikk krav til andre om å fylle ut [trenger referanse] i min artikkel. Hvis det er slik at jeg skal be om unnskyldning for at jeg gjør mot andre hva andre gjør mot meg er det helt i orden UNNSKYLD. Fortsatt lurer jeg på hva en førskolelærer, en adjunkt, en lektor og en rektor med mer er og om disse folka er utdanna. Er det noen offentlig referanser? Jeg forstår at jeg ikke skal be om referanse i artikkellen så jeg ber her som du sier Zorro. Kkanskje kan noen svare hva med deg Zorro? Øivind Moen 13.9.08

Det er unødvendig å sette referanser på setningne om hva adjunky, lærer, førskolelærer etc. er for disse har egne artikler som referansene kan settes inn i. Det er ikke nødvendig å ha referanser kopiert inn på hver eneste artikkel som disse stillingene blir nevnt. Laaknor 13. sep 2008 kl. 13:06 (CEST)
Det å ta igjen på noen er uansett noe man burde holde seg for gå for. Mener man at noen har gjort noe galt så diskuteres det. -- Hans-Petter 13. sep 2008 kl. 13:14 (CEST)


og hvor er referansene til de oppgitte utdannelse kravene, det var her jeg satte trenger referanse merket. Jeg ble også fortalt av furuset at henvisninger intert innen wikipedia, man skulle ha eksterne referanser til websider. Var furuset på vidda? Øivind Moen 13,9,08

Kan du lese norsk ser du at Laaknor oppfordrer at referansene legges inn i de relevante artiklene som det lenkes til. Det er ikke meningen at en hver side på wikipedia skal være uttømmende - man lenker til andre artikler som utdyper delemner - det er det fine med hypertekst (oppfunnet av en engelskmann forøvrig.) Det stemmer også at en artikkel på wikipedia ikke kan brukes som kilde for en annen artikkel på wikipedia (du skjønner vel hvorfor det?) At jeg skal ha fortalt deg det kan jeg ikke se stemmer. Finner det urimelig at du påstår dette med hentydninger om at jeg er "på vidda". Furuseth 13. sep 2008 kl. 14:13 (CEST)

Jeg kan fortsatt ikke finne en ekstern referanse for krav til opplæring for førskolelærer, å er den henne. Furuseth ang. du ikke fortalt meg at wikipedia referanser ikke er gode nok:rundt om kring i går fjernet du mine wikipeda referanser, wikipedia var ikke bra nok. Jeg hentyder ikke at du er på vidda, jeg spurte. Øivind Moen 13.9.

Slik referanse finner du sikkert om du søker litt på Google el. og da kan du jo legge den til selv. Det hyggelige med wikipedia er at alle kan bidra til å heve kvaliteten. Selv er jeg litt opptatt med andre ting. Det var nok ikke jeg som fjernet disse referansene i går, kan heller ikke finne det i min redigeringshistorikk, så du forveksler meg sikkert med en annen. Det er greit. Når det gjelder vidda var jeg på en fortrefellig tur på Finnmarksvidda i våres, skulle gjerne tatt meg en tur til en vidde i løpet av høsten, men ser ikke ut til at det blir tid til det. Akkurat nå befinner jeg meg i min leilighet i Oslo. Furuseth 13. sep 2008 kl. 15:16 (CEST)
Fikk allikevel gjort det. Et raskt søk på førskolelærer + utdanning ga treff på nasjonal rammeplan. Furuseth 13. sep 2008 kl. 15:58 (CEST)
Ja oppfinnelsen til DJ Sargent fra 1976 og Tim Bernes Lees fra 1989 er ikke dumme gett, men hvis vi må bruke disse hva da med wikipedia er det kun en portal hvor mange mennesker filtrer kunnskap fra disse to oppfinnelsene?

Øivind Moen 13.9.08

Hvor mange lærere har vi i Norge[rediger kilde]

Hvor mange lærere har vi i Norge?

Fordelt på ungdomsskole, videregående, barneskole og høyere utdanning? Har SSB tall på det? Finner ikke noen side hos dem på det.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Lærer. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jan. 2021 kl. 19:48 (CET)[svar]