Diskusjon:Kristoffer Nilsen Svartbækken Grindalen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Avsnittene Rovmord og Etterforskningen trenger kildehenvisninger. Zerblatt 6. jun 2006 kl.19:39 (UTC)

Svartbækken eller Grindalen[rediger kilde]

Det er ikke helt konsistens her med etternavn, skal det være Svartbækken eller Svartbækken Grindalen. En form må velges og brukes konsekvent i tekst og tittel, eventuelt kan en egen setning i ingressen presisere dersom det er flere navneformer i bruk i kildene. Vennlig hilsen Finn Rindahl disk. 7. feb 2009 kl. 18:41 (CET)


Jeg har dessverre ikke kunnskap om Svartbrækken Grindalen, men forsøkte å rette opp denne inkonsistensen. Ser nå at det var flere steder i artikkelen der Grindalen var benyttet i stedet for Svartbrækken. Foreslår å benytte Svartbrækken konsistent siden dette allerede er mest benyttet i artikkelen (41 mot 7), og det virker på artikkelen som dette var navnet som ble benyttet i samtiden. Men det bør nok nevnes tydelig et sted i artikkelen at han også het Grindalen. Mvh Henning 48 7. feb 2009 kl. 21:04 (CET)

Ladete uttrykk[rediger kilde]

Det er en del ladede uttrykk i artikkelen som med fordel kan fjernes. Det er også for lite referansemateriale for en såvidt stor artikkel. — Jeblad 7. feb 2009 kl. 21:15 (CET)

De kilder som er benyttet under skrivingen av denne artikkelen, er oppført nederst på siden. Den som vil søke opp de to bøkene og føre inn de nødvendige kildehenvisningene, står fritt frem til å gjøre dette. Jeg har gjort mitt, tidkrevende som arbeidet var, og kommer ikke til å foreta meg mer med denne artikkelen. Forhåpentligvis vil noen andre føre stafettpinnen videre. Generalstaben 21. mar 2009 kl. 16:19 (CET)

Udokumentert kunnskap[rediger kilde]

Jeg bor da nesten midt i smørøyet for denne hendelsen. Ikke nok med det, men min tippoldemor jobbet på nabogården (Hverven) til Even Dælien (Nordre Dælien) når denne hendelsen skjedde. Så hun var faktisk på Ekromstormyra, og så på henrettelsen. Min bestefar og far har fortalt noen få detaljer, som jeg ikke har lest noe sted.

  • Det ene er at Theodor Larsen var veldig nervøs rett føre henrettelsen. Han gikk rundt på skafottet og gnidde seg på hendene av nervøsitet.
  • Det andre er at Kristoffer Svartbekken ikke var så nervøs, som boka skal ha det til. For når han kom på skafottet, så ble hadde han rolig brettet ned skjortekraven, så det ikke skulle komme blod på den.

Dette mener jeg er data, som sier noe om Theodor og Kristoffer.

Skal jeg tippe, så var Theodor nervøs for hugget, om han måtte bruke flere hugg o.l. Rett og slett om det skulle bli en vel utført henrettelse.
Skal jeg tippe noe om Kristoffer også, så tipper jeg at han led av en personlighetsforstyrrelse (tipper da dyssosial/antisocial). Da han var så rolig, at han klarte å brette ned skjortekraven. Sammen med de drapene han gjorde.

Alf-Marius 30. mar. 2017 kl. 13:28 (CEST)[svar]