Diskusjon:Krigføring i oldtiden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Krigføring i oldtiden har vært oppe til avstemning for å bli anbefalt eller utmerket, men ble ikke vedtatt.

Underprosjekt militærhistorie Denne artikkelen var fra uke 48/2005 til uke 6/2006 en del av underprosjektet Militærhistorie, som søkte å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av militærhistorie. Prosjektet er arkivert her.
Artikkelsamarbeid Krigføring i oldtiden blir eller har blitt vurdert av andre brukere med tanke på forbedringspotensial. Se kommentarsiden.

 

Utydelige setninger[rediger kilde]

«Blandingen av kavaleri og infanteri ble for det meste normen i Eurasia, men i Europa og Nord-Afrika ble det utviklet en helt annen krigføringsmetode.» Det ble utviklet en helt annen krigføringsmetode, men hvilken? -marius 30. mar 2007 kl. 11:52 (CEST)

Et avsnitt begynner med: Dette ble utviklet i byen Roma som snart begynte en ekspansjon ut over Middelhavsverdenen som på den tiden manglet sidestykke. Hva ble utviklet? -marius 30. mar 2007 kl. 11:55 (CEST)

Her må jeg ærlig innrømme at jeg ikke forstår problemet. Jeg har endret den ene setningen, men jeg føler det blir vel mye gjentagelser. At det dreier seg om infanteri som kan stå imot kavaleri, blir nevnt umiddelbart etterpå. Skriv det gjerne om dersom du føler dette kan komme bedre frem på en annen måte. Shauni 30. mar 2007 kl. 15:16 (CEST)
«Han møtte illyrerne i slag i 358 f.Kr. med sin reorganiserte makedonske falanks. Den makedonske hæren må ha sett ut til å ha vokst i størrelse over natten og invaderte selve Illyria, erobret alle de illyriske stammene dypt inne i landet og stoppet først nær kysten til Adriaterhavet.
Makedonias politikk ble stadig mer aggressiv etter nederlaget til illyrerne.» Enten så mangler det et avsnitt, eller så er ett av utsagnene feil. Banangraut 4. apr 2007 kl. 21:46 (CEST)
Hvorfor det? Er det en motsetning mellom at makedonerne erobret Illyria og illyrernes nederlag? Shauni 4. apr 2007 kl. 21:48 (CEST)
Beklager, jeg som misforsto setningen helt. Beklager igjen. Banangraut 4. apr 2007 kl. 22:58 (CEST)


Navnendring[rediger kilde]

Bør ikke denne hete Krigføring i oldtiden. Antikken beskriver, i ordets rette forstand, bare den gresk-romerske verden, mens denne antikken omhandler hele verden, til og med Egypt i dynastienes tid. Jeg foreslår derfor at vi endrer til oldtiden, som beskriver tiden fra sivilisasjonenes fremvekst til middelalderen. -- Marius 22. jul 2007 kl. 14:31 (CEST)

Støttes; jeg har skrevet det samme på kandidatsiden. Cnyborg 22. jul 2007 kl. 16:26 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Krigføring i oldtiden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. jul. 2017 kl. 01:47 (CEST)[svar]