Diskusjon:Kognisjonsvitenskap

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fjernet fra artikkelen[rediger kilde]

Desverre for UiB så dekkes denne utdanningen av UiO også. Der har det vært mulig å skaffe seg en slik utdanning i flere år allerede. UiO gir her opplæring i de samme programmeringsspråkene som UiB i tilleg til C dersom man tar faget Datakomunikasjon og opperativsystemer. UiO tilbyr følgene spessialiseringer: Informatikk, Filosofi, Lingvistik og Bedømnings og beslutningsprosesser.

Det er godt mulig; jeg har ikke sjekket. (Hvor bør jeg sjekke?) Men det er feil form; blant annet motsier det avsnittet foran. Kan dette bekreftes (med kilder), bør det jobbes inn i teksten, ikke motsi den. — the Sidhekin (d) 25. aug 2009 kl. 15:51 (CEST)

I følge Samordna Opptak 2009 har UiB et studium som heter "Kognitiv vitenskap", i følge UiB et Bachelorprogram i kognitiv vitskap. Andre læresteder er ikke oppført i SO med et studium på bachelornivå med samme navn. Det er godt mulig at man ved andre norske universiteter kan studere samme fag/emner i kombinasjon, men uten at man har et eget studium som heter "Kognitiv vitenskap". Orzada 1. sep 2009 kl. 15:30 (CEST)


Dette er tøv. Retningen på UiO har gjort det klart at det er snakk om kognitive vitenskaper. Hele pensum på ex-fac, er en innføring i disse temaene. At retningen ikke går under navnet "kognitive vitenskaper", betyr ikke at den ikke er nettopp om kognitive vitenskaper. Forskjellen mellom UiO og UiB er altså bare begreper. Hilsen Øyvind.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.208.221.6 (diskusjon · bidrag) 13. sep 2009 (Husk å signere dine innlegg!)

At UIB har en slik retning er det ikke tvil om. Jeg har til og med en i nærmeste familie som studerer dette emnet. Ut fra det jeg har forstått og det som er i lenkene over er studiet litt mer enn de kognitive vitenskapene ved UIO bl.a. kunstig intelligens og diverse programeringssspråk. Nina 13. sep 2009 kl. 18:14 (CEST)
Faget Kunstig Intelligensprogrammering har gått i flere år ved UiO for studenter på programmet. Funksjonell programmering har også stått sterkt (prolog, lisp, Scheme). Hvis man mener noe annet, kan man umulig ha undersøkt nettsidene til IT-SLP. - Øyvind84.208.221.6 13. sep 2009 kl. 18:21 (CEST)
Her kan du studere Kognitiv vitenskap Bachelor Nina 13. sep 2009 kl. 19:12 (CEST)
Det betyr bare at studiekatalogen du henviser til er feil. Hvis du tar deg bryet å sende mail eller ringe de som er ansvarlige for studieprogrammet på UiO, vil du få en bekreftelse på dette. Du kan også sette deg inn i emnebeskrivelsen på hjemmesidene. 84.208.221.6 20. sep 2009 kl. 00:22 (CEST)

«Under utdanningen er det stor fokus på kunstig intelligens, og det vil også bli gitt opplæring i flere programmeringsspråk: Java (første semester), Lisp og Prolog (tredje semester).» Er det naturlig å ha med utdanningsløpet fordelt på semestre i en leksikonartikkel? Burde holde å si at kunstig intelligens er et sentralt tema og at utdanningen(e) også omfatter programmeringsspråk. Orzada 14. sep 2009 kl. 10:03 (CEST)

Å ha med semester er ikke nødvendig, men navnet på programmeringsspråkene bør være der da disse er ukjente for mange. Nina 14. sep 2009 kl. 10:29 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kognisjonsvitenskap. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. jul. 2017 kl. 23:05 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Kognisjonsvitenskap. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. des. 2023 kl. 06:52 (CET)[svar]