Diskusjon:Klingon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Klingon (språk)»)
  • (nå) (forrige) 17. jul 2004 kl.22:05 Arj (Det heter jo klingon.)

  Er du sikker på dette? Selv bruker jeg uttrykket "klingonsk" når man snakker om "klingonsk språk", "klingonsk rituale". Men sier samtidig "Worf er en klingon". Tror forøvrig at større deler av det norske fanmiljøet støtter meg i dette. Mendalus 20. jul 2004 kl.15:27 (UTC)

Har i alle fall ikke sett dette brukt selv (men så har jeg ikke sett verken "klingon" eller "klingonsk" på trykk på norsk heller). Du kan gjerne endre det tilbake, men det beste hadde naturligvis vært å finne et ord i vanlig bruk.

Sikkert er det iallfall at det er mange navn på språk som ikke har adjektivisk ending, og dette gjelder særlig mindre språk som ligger utenfor europa -- f. eks. akan, wolof, hakka, quecha, tsjuktsji. Arj 22. jul 2004 kl.19:12 (UTC)

Nei, ordet er ikke akkurat utbredt i norsk dagligtale, skjønt det blir jo brukt av norske trekkies. Men om du ser på det norske miljøet rundt nettsiden startreknorge.com, så vil du oppdage at man ofte bruker begrepet "klingonsk". Mendalus 22. jul 2004 kl.21:17 (UTC)

En titt på Klingon Language Institute vil i alle fall vise at de selv refererer til språket både som Klingon language og som Klingon. Jeg har hørt både klingonsk og klingon brukt i Norge, men jeg vil dog innvende at ngonsk ikke er en helt enkel rekke fonemer å uttale. Si det 10 ganger fort. Gleder meg til fremtidige diskusjoner om Farsi/Persisk. Rounin 23. juli 2004

Så vidt jeg forstår det brukes klingonsk kun som adjektiv, dvs. det klingonske språk, men språket klingon. Dette er vel noe av det samme som latin/latinsk. Einar Myre 23. jul 2004 kl.09:26 (UTC)