Diskusjon:Kaukasia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hmm, Kaukasia og Kaukasus kan kanskje slåes sammen? Det ser ut som begge artikkelene omhandler akkurat det samme. Profoss 20. apr 2005 kl.07:26 (UTC)

Jeg begynte først med Kaukasus, men så fant jeg at Språkrådet opererer med Kaukasia om området mellom Svartehavet og Kaspihavet, og Kaukasus om fjellområdene og lavlandet i forbindelse med fjellområdet. Kaukasia omfatter dermed forholdsvis store sletteområder nord for fjellene som vi ikke nødvendisgvis tenker på som Kaukasus.
Når det gjelder artiklene så er de ikke ferdige, temaet er såpass komplisert at jeg har beveget meg litt rundt i det russiske for å få mer bakgrunn. Jeg er egentlig mest for å kalle alt Kaukasus, men det vi skal vel følge Språkrådets anbefalinger? Historisk ser det ut til å være en viss presedens for å skille mellom Kaukasus (geografi) og Kaukasia (folk, politikk osv), men jeg kan ikke huske å ha hørt navnet Kaukasia brukt. Kanskje hadde det vært en ide å snakke med Risnes i Reisemagasinet, han er jo ofte innom Kaukasus. --Svart 20. apr 2005 kl.08:54 (UTC)
Det er flott at du har kontroll over saken, da løser det seg vel ettervært, jeg bare reagerte da jeg så at det var to nesten like artikkeler. Profoss 20. apr 2005 kl.10:07 (UTC)

Fletting?[rediger kilde]

Jeg kan godt flette denne artikkelen inn i Kaukasusartikkelen hvis det er enighet om det. --Svart 30. nov 2006 kl. 11:12 (CET)

Jeg ser at det står en kommentar ovenfor, men et søk på Google gir 493 treff for Kaukasia og 50500 for Kaukasus, og det er ikke noe konsekvent bruk av de forskjellige begrepene, så jeg synes det bør flettes. Flott om du ser på det, siden du har jobbet med det tidligere. Cnyborg 30. nov 2006 kl. 12:54 (CET)