Diskusjon:Karate/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det står i artikkelen:[rediger kilde]

... «Tradisjonell karate bestreber seg derimot på å beholde sine røtter, og videreføre karate som en sann kampkunst.» Kanskje det burde presiseres hvordan man definerer begrepet tradisjonell karate. Hvilke av de nevnte stilartene trener en tradisjonell form for karate? Hva er skillet mellom tradisjonell karate og moderne karate med historiske røtter? Jeg spør siden mange påberoper seg å trene tradisjonell karate. Kanskje det er slik at de aller fleste stilarter uansett preges av sin samtid. Generalstaben 6. jul 2006 kl.20:20 (UTC)

Det står at man regner med å ha 26 kataer. Min Sensei har bevist at han kan hele 36 kataer, hvor mange av disse er glemt for resten av verden. Han har også et uvisst antall "treningskataer" som han selv har kreert. Jeg vil trekke utsagnet om 26 kataer sterkt i tvil. Det er nå ihvertfall 28 kataer som min klubb har praktisert. Utøver i Ås Karateklubb.--Bruker:Dorothea~nowiki 6. mai 2007 kl. 15:11

Rent oppspinn, her er noe mye bedre.[rediger kilde]

Wikipedia påstår å kreve kildeanvisninger etc, men dette er jo rent oppspinn. Ingenting i historisk seksjon av denne artikkelen er rett, og dekker vel heller over det at "karate" var "åpen hånd", egentlig en forbudt kampsport.

Så om man dekoder hva de prøver å dekke over, så er Åpen Hånd, egentlig fra Japan, som kom til Kina, hvor det tok opp flere innflytelser og ble Kung Fu, (åpen hånd med flere innflytelser), så mye senere kom begrepet "Karate", og i noen følgende stilarter ble "åpen hånd" glemt, og mere klubb-Karate typisk, som de mere normale ser kun som en interessant måte å holde seg litt i form på. Mens de orignale problemelementene/mobb stil oppførsel, vel sees lite.

Filmer som Karate Kid, har dog hatt mye negativ innflytelse, da kinogåere ofte har prøvd "tranen" på uskyldige ofre. "Tranen" finnes ikke i kampsport, men reflekterer jo mye holdninger om hva som var en "helt" i originalt "åpen hånd" miljø. Egentlig en anti-helt, og flere steder tilogmed i dag er "Daniel-san" en komisk frase.--Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.211.164.8 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!) 23. apr. 2016 kl. 10:53