Diskusjon:Karadak

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

”KARADAK” Betyder svart djävel (kara schejtan) enligt det Turkisk Ottomanska riket som härskat i centrala Europa eller på Balkan.

Karadak var en Makedonsk revolutioner som krigade mot dåvarande Osmanliska Turkiet, kallat efter Sultanen Osman.

Det var en av mest fruktade revolutionärer under Osmanliska riket på Balkan, som var efterlist av den Turkiska militären för sina handlingar. Han var kallad den hänsingslöse banditen av Turkiets sultan Selim den tredje (Selim III) som var sultan i staden Bitola i början av 1800 talet. Enligt utsagor eller berättelser från dåvarande Konsuler i staden Bitola och själva Turkiska sultanen var Karadak en mördare som tillsammans med sina Ajduker (Ajduci) kunde slakta turkiska och Albanska gego-Arnauti medan dem låg och sov i sina tält. Karadak var en av Makedoniens laglösa som krigade för retigheterna för sitt Makedonska folk, det finns berättelser att han gjorde massaker av sin egen vining, plundrade Osmanliska militärer men slaktade gego-arnauti de Albanska banditerna.

Jag själv kommer från familjen där min gamla morfar heter Karadakovski, som har fått efternamnet (Karadakovski) efter vår släkt som var KARADAK en av mest fruktad av alla Makedonska revolutuonerer som krigade mot den Osmanliska Turkiet och dem Albanska Gego-Arnauti banditer på den tiden som mördade Makedonska bönder och vanliga civila folket.

Det finns många historier angående det namnet KARADAK, enligt Grekerna är den en Grekisk partisan som krigade mot Osmanliska Turkiet, trots att på den tiden inte fanns staten Grekland. Liknande historier förekommer också från Bulgarien och Albanien som likväl fanns inte dessa länder på den tiden.

Jag kan bara hälsa alla som vill kunna den gamla Antika eller Osmanliska historien, läs böcker och skrifter från era konsulära länder som kännsgjorde i Bitola på den tiden, för att staden Bitola var en av det viktigaste område på den tiden som hela Europas konsuler var stationerade i Bitola. Därför Bitola kallas [[”Konsulernas stad”]]. Staden där moderna Turkiet fadern: Kemal Ataturk läste sin militära skola.

Det finns en ONDSKA som heter OKUNNIGHET och det finns en GODHET som heter KUNNIGHET!

Aristotel – Makedonsk filosof under Antiken.