Diskusjon:KGB

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg flyttet siden tilbake til KGB, som er klart mye mer brukt enn "Komitet Gosudarstvennoj Besopasnosti" på norsk. Jeg synes ikke vi trenger å flytte alle artikler fra forkortelse til fullt navn så lenge forkortelsen er så mye vanligere enn det lange navnet som bl.a. i dette tilfellet. Einar Myre 18. sep 2004 kl.13:46 (UTC)


passasjen som følger:

"Organisasjonen oppnådde også suksesser i sitt utenlandske etterretningsarbeid, med spionasje for å sikre Sovjetunionen informasjon om vestlig vitenskap og teknologi. Et eksempel er den tekniske informasjonen om Concorde-flyet, som Sovjet brukte for å bygge sitt Tupolev Tu-155"

Lite logisk at teknisk informasjon om Concorde-flyet skulle brukes i Tu-155 flyet, når Concorde-konseptet var ment som et overlydsfly. Forøvrig vet man at Tu-155 er basert på Tu-154 plattformen fra 1968, altså året før concorde ble satt i bruk. Om det derimot er skrivefeil, og det menes at det ble brukt informasjon fra Concorde til å bygge sitt Tu-144 ( som er et overlydsfly for passasjerer), og ikke 155, som det hevdes, virker også det lite troverdig da Tu-144, hadde sin første flytur i 1962, altså syv år før Concorde.Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bruker:Desotodesign (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)