Diskusjon:Kåseri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg stiller meg kritisk til "hvordan gjøre/lage/skrive/-oppføringer" i artikkler, jf. denne artikkelens "hvordan skrive et kåseri". Hensikten er god, men dette er et leksikon, ikke en håndbok i sjangerlære el.

For å ta en sammenligning:Når man skriver en artikkel om kjøttkaker, skal man vel ikke vedlegge en oppskrift på hvordan man lager kjøttkaker (Wikipedia er ingen kokebok), men heller skrive litt om hva kjøttkaker normalt inneholder - slik blir det vel også med sjangre: i stedet for å vedlegge "oppskrifter" eller beskrivelser av hvordan ting gjøres, kan man heller skrive litt om hvilke trekk et kåseri vanligvis har, slik det er gjort med "eventyrets lover" i eventyr-artikkelen.

På en annen side kan det tenkes at Wikipedia kan ha slike oppskrifter/rettledninger, men da må dette avklares og gjennomføres konsekvent. Kan man for eksempel i en artikkel om gapahuk legge ved en beskrivelse av hvordan man bygger en slik (1. finn stokker og granbar 2... osv.). Jeg synes dette i beste fall blir på siden av hva et leksikon skal befatte seg med, men dette bør kanskje diskuteres? Bjartewe 6. nov 2004 kl.19:38 (UTC)

Jeg er helt enig med deg. Gjerne en artikkel om kåseri som kommunikasjonsform, men ikke den oppskriften som står nå. Cnyborg 6. nov 2004 kl.19:59 (UTC)

Begynn en diskusjon om siden «Kåseri»

Start en diskusjon