Diskusjon:Jupiter (andre betydninger)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hovedartikkel?[rediger kilde]

Jeg foreslår å flytte Jupiter (planet) hit, da det definitivt er den mest relevante betydninga av navnet «Jupiter»; i motsetning til Neptun er ikke guden Jupiter allment kjent i våre dager. De fleste (men ikke alle) lenkene som nå går til Jupiter er mynta på planeten. Jon Harald Søby 24. mai 2009 kl. 15:38 (CEST)

Fra hovednavnerommet er der 111 lenker til planeten og 54 lenker til guden – noe som er et klart overtall, men ikke direkte overveldende. Men hvordan ser tallene ut om vi teller antall treff heller enn antall lenker? Planeten fikk visst 2760 treff[1] i april, mens guden fikk 308[2]. Joda, det er overveldende. Greit. :) — the Sidhekin (d) 24. mai 2009 kl. 16:14 (CEST)
Jeg synes det ville være mest ryddig om alle planetene isåfall fikk ligge som hovedoppslag. Om man skal prøve å synse på hva folk mest sannsynlig forbinder med disse navnene, så vil jeg tro planetene er mest aktuelle. Det vil uansett virke rotete og lite forutsigbart om man noen ganger havner på en gud og noen ganger på en planet. Alternativt gjøre alle til pekesider, men det er nok jeg den eneste som har sansen for. Mars vil naturlig nok være et unntak. (Kanskje det bør gjøres slik at de som er på jakt etter planeten slipper å gå via andre betydninger først.) Ters 24. mai 2009 kl. 16:15 (CEST)
Jeg nærmer meg å ønske meg en pekerside på mars, for klart de fleste nye lenker dit er feil – enten skulle ordet ikke lenkes i det hele tatt, eller så skulle det lenkes til Mars (gud) eller Mars (planet). Men jeg vil protestere mot en tankegang som sier «alle-eller-ingen». Til sist må hver vurderes for seg; alt annet vil gi resultater som er uhensiktsmessige for de enkelte artiklene. — the Sidhekin (d) 24. mai 2009 kl. 16:20 (CEST)
Det er bare det at det er så kjedelig å måtte huske om jeg må søke opp, for å ta et eksempel, «Jupiter» eller «Jupiter (planet)» for å finne artikkelen om planeten. Nå er det ikke noe problem i denne sammenhengen, for omdirigeringer fra sistnevnte form finnes der planeten har blitt primærartikkelen. Dermed kan jeg bare slenge på « (planet)» for sikkerhets skyld. Uforutsigbarhet på denne måten har derimot irritert meg i noen andre sammenhenger. Nok om det, vi støtter begge Jon Harald Søby her. Ters 24. mai 2009 kl. 16:57 (CEST)
Da er dette gjort. — the Sidhekin (d) 2. apr 2011 kl. 22:03 (CEST)

Jupiter (skip)[rediger kilde]

Synes det er spesielt at en lenke på en pekerside er til en annen pekerside. Er det ikke bedre å flytte alle lenkene på den pekersiden hit? Kronny 2. apr 2011 kl. 22:16 (CEST)

Enig. I slike tilfeller har jeg gjort nettopp det, og deretter gjort sider av typen «Jupiter» (skip) til omdirigering til Jupiter (andre betydninger). --Wikijens 2. apr 2011 kl. 22:19 (CEST)
Det kommer an på hvor mange det er, tror jeg. Eller om det er noe annet som skulle tilsi egen side, som kategori:etternavn. En liten bolk som dette ser jeg ikke noe problem med å inkorporere her; tvert imot vil jeg se på det som en forenkling. — the Sidhekin (d) 2. apr 2011 kl. 22:32 (CEST)