Diskusjon:Jan Fridthjof Bernt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kongen i statsråd[rediger kilde]

Orland, hva er meningen med redigeringene dine? At han har vært rektor ved UiB bør stå i innledningen. Det er ikke noen "pussighet" at en embetsmann utnevnes av Kongen i statsråd til embetet sitt. SimonSl 5. feb 2010 kl. 08:10 (CET)

Alle embetsmenn utnevnes av kongen i statsråd. Slike selvfølgeligheter er det ingen grunn til fylle opp artiklene med. Ansettende/utnevnende myndighet er ikke interessant i enkeltsaker, men kanskje i artikler om disse myndighetene. At man senere har myket opp ansettelsesprosedyrene for professorer, har i realiteten bare betydning den dagen man eventuelt vil avsette ham, ref Nedkvitne-saken, og nettopp for å slippe domstolshandling i slike saker var oppe som et viktig argument i den endringen den gangen. Det er også naturlig å nevne tillitsverv lenger nede i teksten og ikke i ingressen. Med mindre det er vevene han primært assosieres med. Men denne mannen er mest kjent som jurist. PaulVIF 5. feb 2010 kl. 08:28 (CET)

Det er ikke noen selvfølgelighet siden professorer ikke utnevnes av Kongen i statsråd i dag. De færreste lesere går rundt og husker på når professorer sluttet å være (bli utnevnt som) embetsmenn. Det er vanlig å omtale viktige verv som universitetsrektor i ingressen (eks. Sigmund Grønmo, nåværende rektor). Han vel så mye kjent som universitetsrektor. SimonSl 5. feb 2010 kl. 09:31 (CET)

Styreleder for Holbergprisen er en offentlig pris som tar mål av seg å være en "nobelpris" innen sitt område. Vervet kan sammenlignes med leder for Nobelkomiteen. SimonSl 5. feb 2010 kl. 09:34 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jan Fridthjof Bernt. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 06:44 (CEST)[svar]

Påstand om utnevnelse til ridder av St. Olavs orden i 2000[rediger kilde]

I artikkelen om Jan Fridthjof Bernt står det p.t. at han ble utnevnt til ridder av første klasse av St. Olavs orden. Dette ble lagt inn av GT1976, og Erik d.y. la deretter til referanse med snl.no/Norsk Biografisk Leksikon som kildebelegg. Jeg ser at det står i snl.no-artikkelen at Bernt mottok denne ordenen. Men jeg finner ikke noe ytterligere kildebelegg for dette, verken ved søk i Kongehusets database (https://www.kongehuset.no/tildelinger.html?tid=28028&sek=27995&q=Jan+Fridthjof+Bernt&type=&aarstall=), eller ved å søke i (og sjekke) tilgjengelige kilder på nb.no. Brukeren GT1976 har gjort redigeringer på en lang rekke artikler i dag, og da jeg ikke fant kildebelegg for GT1976s tilføyelse i Amha Selassie-artikkelen om at denne sønnen til Haile Selassie hadde mottatt St. Olavs Orden, tilbakestilte jeg den endringen og fant grunn til å undersøke tilsvarende tilføyelser i andre artikler. Er det noen som kan finne dokumentasjon (utover snl.no) på at Bernt ble slått til ridder av St. Olavs orden i 2000? Annelingua (diskusjon) 18. jan. 2019 kl. 23:17 (CET)[svar]

Ja, det stod i Bergens Tidende 22. august 2000:

St. Olav til Jan Fridthjof Bernt
- Ditt virke er preget av et stort samfunnsengasjement og et varmt hjerte som hele tiden banker for de små i samfunnet. Professor, dr.juris Jan Fridthjof Bernt ble i går utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Sankt Olavs Orden. Det var fylkesmann Svein Alsaker som overrakte medaljen. […]

Hilsen Kjetil_r 18. jan. 2019 kl. 23:50 (CET)[svar]
P.S.: Kong Olav var forresten på statsbesøk i Etiopia i januar 1966, og det ser ut som han delte ut liberalt med St. Olaver. Nå finner jeg ikke Amha Selassie nevnt spesifikt som mottaker, men det er nå i alle fall plausibelt at han også fikk. Hilsen Kjetil_r 19. jan. 2019 kl. 00:19 (CET)[svar]