Diskusjon:Jackplugg

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Snakk om flytting til «telefonplugger»[rediger kilde]

Jeg tror at navn som jack, jackplugg og mini-jack (for 3,5 mm versjonen) er mest brukt i Norge og at tydelig flertall ville forstått hva du mente me de navnene i motsetning til hvis vi skulle sagt telefonplugg. Derfor kalte jeg artikkelen jackplugg! :) Herkules69 29. jan 2013 kl. 21:05 (CET)

Tror uansett at man er interessert i å bruke norske navn her, såfremt dem fins, i alle fall ifølge hva jeg har erfart tidligere. Mulig det gjøres unntak ved tilfeller som dette, men jeg valgte å hive på et flyttemerke, så får vi se hva resultatet blir (jeg er litt forkjemper for bruk av norske ord der man kan, så får man bare bruke engelske der man ikke har et bra alternativ på norsk). En omdirigering fra jackplugg løser problemet du sikter til. TorbjørnS (ʦ) 29. jan 2013 kl. 21:10 (CET)
Men forsåvidt enig med deg i at jackplugg sikkert er det mest brukte navnet, så jeg forstår godt at du valgte det. TorbjørnS (ʦ) 29. jan 2013 kl. 21:13 (CET)
Personlig har jeg aldri hørt om begrepet telefonplugg bortsett fra i sammenheng med gammeldagse sentralbord, dessuten er ordet misvisende. Ved et søk på Google kommer det opp slike:
Jeg tror ikke at flytting vil være noen forbedring. Mvh BjørnN (diskusjon) 11. jun 2013 kl. 19:50 (CEST)
Hm.. Jo, skulle gjerne hatt et norsk navn, men jeg lurer på om ikke «telefonplugg» blir for ukjent og tvetydig, jfr. BjørnN. Hvis man ser på f.eks. svenske «teleplugg» virker det som det er et langt mer etablert begrep. Jeg heller derfor mot å fjerne flytteforslaget, men lar den stå litt til. – Danmichaelo (δ) 1. sep 2013 kl. 22:26 (CEST)

Bruk "jackplugg" det brukes i alle sammenhenger av mennesker født etter 1950. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Jgregers (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dette er vanskelig, og blir vanskeligere desto færre som virkelig har opplevd telefoner som er plugget i veggen. For elektriske stikkontakter heter det jo at man plugger inn et støpsel, og det kan sikkert brukes her også, "telefonstikkontakt" og "telefonstøpsel" men hjelper det? Tilsvarende har vi jo pluggene som brukes til fasttelefoner i dag som er identiske med pluggene til datanettverk, ofte kalt RJ45 men for tele skal egentlig hete 8P8C og den litt smaler inn i telefonen 6P4C... men forstår "menigmann" det? [Bruker:Dsk] (diskusjon
Se side 86 i denne boken. Se også beskrivelse med bilder av jakkplugg på side 103-4 her. Jakkplugg må heller ikke forveksles med banankontakt/bananstikke, se her og se w:en:Banana connector. Jackplugg er noe annet enn det som er avbildet i denne diskusjonstråden. En jackplugg er velkjent for alle som har eid høretelefoner eller et stereoanlegg. Bildet ovenfor viser veggstøpsel eller stikkontakter for gamle analoge telefonapparater for kobling til telefonlinje og ble montert på en vegg. Disse har ikke noe med en jackplugg å gjøre og det fremgår da også av den engelske tvillingartikkelen at jakkplugg er noe annet enn disse gamle stikkontaktene. Videre kan RJ11 og RJ45 kalles telefonklips og telefonplugg. På engelsk WP har de en samlet artikkel om flere plugger i familien til w:en:RJ11 Jeg har søkt i Bokhylla og mistenker at telefonplugg ikke har noe entydig innhold, men kan ha vært brukt om flere typer dingser som var plugget inn i noe i forbindelse med en telefon. Jakkplugg fant jeg som ovenfor vist en god og entydig beskrivelse av. Klarte ikke å se av noe av det jeg fant i Bokhylla at denne burde flyttes til noe annet navn. Flytteforslaget ble da også fjernet i 2014. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 30. des. 2019 kl. 20:13 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Jackplugg. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2017 kl. 05:54 (CEST)[svar]