Diskusjon:Infinitiv

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Stygge eksempler[rediger kilde]

Fjernet eksemplene "jeg står å mekker" og "han dro å lo", da disse først og fremst er grusomme infinitivsfeil, uten at de var presentert som infinitivsfeil. Plasseringen var videre slik at de tilsynelatende skulle være eksempler på verb som ikke ender på -e i infinitiv, men både 'mekke' og 'le' gjør da det.

Savner forøvrig en gjennomgang av hvordan imperativ kan forvirre infinitivsbruk. F.eks., "ikke glem å/og ta med deg...", "husk å/og kjør forsiktig" ol.

Mvh Tsuka Dette usignerte innlegget ble skrevet av Tsuka (diskusjon · bidrag) 24. nov 2009 kl. 14:39 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Feil eksempler[rediger kilde]

Jeg er uenig i "Han skal ut og reise", dette er ikke samme type setning som "Han var ute og reiste". En bedre sammenligning er "Han skulle ut og reiste" noe som ikke kan stemme. Derfor er det riktig med infinitiv: "Han skal ut å reise." Jeg endrer dersom jeg ikke får kommentarer på en ukes tid. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Jonhaug (diskusjon · bidrag) 16. jan 2013 kl. 10:34 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)