Diskusjon:Hjertesūtraen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Hjertesutraen»)

Overskrift[rediger kilde]

Finnes det noen Norske oversettelser som brukes i bemyndiget praksis?

Din nyeste :)[rediger kilde]

Bare undres... [[Hjerte Sutraen]] - er ikke dette orddeling? Jeg kjenner ikke stoffet, men navnet virker merkelig etter norsk språk ;) Vet du mer? Noorse 29. mar 2008 kl. 23:35 (CET)

Det er nok det. Lengre nede i teksten har faktisk artikkelforfatteren skrevet «hjerte-Sūtraen». Artikkelen bør derfor, slik jeg forstår det, døpes om til «Hjertesutraen» eller «Hjerte-sutraen». --Finn Bjørklid 29. mar 2008 kl. 23:47 (CET)
«Sūtra» er sanskrit (kinesisk "Jīng»). Å slå sammen disse to ordene blir etter min mening en norsk nyskapning. Ordet «sūtra» er blitt adoptert og brukt i vestlige språk, f.eks. av Edward Conze i sine oversettelser av Prajñāpāramitā-litteraturen, men bør vi av den grunn si «Hjertesūtraen»?. Aner ikke hva norsk språkråd mener om slikt – vi har adoptert mange ord fra andre språk; den ordrette tittelen er egentlig «Sūtra [Boken] om hjertet av Prajñāpāramitā». Wikipedia på andre språk deler i alle fall disse to ordene. Ranværing 29. mar 2008 kl. 23:35 (CET)
Bør vel da endre tittelen til «Hjertesūtraen», ettersom ordet er såpass adoptert i europeiske språk. Ranværing 30. mar 2008 kl. 00:10 (CET)
Tja, jeg har ikke faste og ferdige meninger om dette, men hvis jeg filosoferer litt, «ū» er ikke en del av det norske alfabetet, men «sutra» er iallfall et ord som er brukt på norsk, og da med «u», jfr. bokutgivelsen Kama sutra for kvinner. Vi gjør altså noen tilpassninger til norsk språkbruk. Problemet er at engelsk deler ord, og mange norske lesere titter så mye på internett og på engelske tekster at delte ord begynner å bli naturlige for dem, men det blir vel ikke korrekt norsk av den grunn? Personlig har jeg stundom srkevet om setninger for å unngå spørsmålet, som å skrive «Prajñāpāramitā-litteraturen» skriver jeg «litteraturen om Prajñāpāramitā». Har andre en mening? --Finn Bjørklid 30. mar 2008 kl. 00:21 (CET)
Ser ut til at det löste seg :) Takk til folket her :) Noorse 30. mar 2008 kl. 03:29 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hjertesūtraen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 18. feb. 2023 kl. 18:20 (CET)[svar]