Diskusjon:Hemnesberget

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg betviler denne informasjonen: «Den første bosetning kan spores tilbake til ca 1440.» Siden årstallet er satt til et såpass konkret tall antar jeg at det er en kilde til det, f.eks. i skriftlig materiale, men jeg er rimelig sikker at arkeologiske spor vil vise at det var bosetning på stedet også i jernalderen. Kan dette sjekkes? --Finn Bjørklid 21. nov 2005 kl.10:09 (UTC)

Kan denne vikinghøvdingen, Egil Harde, dokumenteres? Hvilket rike strakte seg fra Korgfjellet til Saltfjellet? Oppspinn? Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.212.124.174 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det er reist tvil om det var tyske bombefly som satte store deler av Hemnesberget i brann. Se f.eks Birger Gotaas "Fra 9. april til 7. juni" utgitt i 1945 (Dybwad forlag) s. 128. Se også denne siden som omhandler gjenreisningsplanene for Hemnesberget fra 1942. Lasse (diskusjon) 31. des. 2013 kl. 00:22 (CET)[svar]


Storbrannen i april 1923: Ifølge min oldefars dagbok, virker det som brannen var 6.-7. og ikke 7.-8. april.

Se http://engen.priv.no/wiki/index.php/Dagbok_Olav_Engen_1923 som er en avskrift, jeg siterer:

7. Same ver. For til Hemnes med mjølk. Det brann i natt og imorgest på Hemnesberget, brann upp strandlina frå og med Grimstad. (”Vafé Nord” (?)) til og med Dreyer og uppyver til Jens Jenssen – Todal – Anstensen – Aas – Henriksen – Lars Mathisen. Det var avbrunne til middag. 14 handelsbuder strauk med.

(min far, som skrev av, valgte å la dagbokas formatering være som i dagboka, der papir nok var adskillig dyrere enn i dag - så dagene går ganske tett i tett i dagboka :)

--Vegardengen 6. okt 2010 kl. 15:44 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hemnesberget. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 13:13 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hemnesberget. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. mai 2018 kl. 08:25 (CEST)[svar]