Diskusjon:Helleristningene i Østfold

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Arbeidet med artikkelen har vært en del av et større gruppearbeid med å lage wikibok om temaet ”helleristninger i Østfold”. Til arbeidet med artikkelen dannet vi en liten gruppe på seks studenter. Vi hadde en idémyldringsfase der vi kom med forslag til hva dette temaet burde dekke. Vi tittet på andre wikipediaartikler, som ”Helleristning” og ”Helleristninger i Alta” for å få tips til innhold, og for å se til at vår artikkel ikke skulle bli for generell. Temaet ”helleristninger” var allerede dekket, vi skulle snevre oss inn på Østfold fylke og hva det har å tilby på dette området. Det ble da viktig å presentere noen spesifikke helleristningsfelter, stadfeste tiden de er fra og når de først ble oppdaget. Litt historie hører med. Siden man jo ikke har noen mulighet til å spørre helleristerne om hva som lå til grunn for ristningen, og om hvilken funksjon helleristningene eventuelt hadde, er det blitt formet noen teorier om dette opp gjennom årene. Dette syntes vi var en kuriositet å ha med, spesielt siden en av teoriene omhandlet helleristninger i Bohuslän, som før var Norsk jord. I forhold til turisme ville det også være aktuelt å si noe om adkomst og tilrettelegging. Dette for å gjøre det enklere for de som har lyst til å se nærmere på noen av Østfolds helleristninger. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Cecilieb (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Artikkelen begynner å komme seg, og det er veldig mye interessant i den, og med flere bilder (hvilket burde være mulig) vil det bli enda mer interessant. Det er mulig at artikkelen bør sammenligne seg med det som antagelig er den samme kulturen på svensk side. Her er det utgitt en del litteratur som man kan benytte som referanse. Hva som i første rekke mangler er å wikifisere artikkelen, komme med referanser, og gi en ingress som er mer på linje med andre artikler. Eksempelvis begynner den med setningen «Østfold er det fylket som har flest helleristninger fra bronsealderen» mens den burde ha startet med setningen som peker til artikkelnavnet: «Helleristningene i Østfold er...» men som sagt, her er mye interessant, og dette var ikke ment som kritikk, men som oppmuntring. --Finn Bjørklid (diskusjon) 20. mar 2012 kl. 23:46 (CET)
Helt enig med Finn, men dere bør legge stor vekt på utformingen av teksten. Spesielt i avsnittet om funnhistorien ser jeg store likheter i David Vogts tekst. Prøv å omformulere dette avsnittet. Men jeg synes dette et et kjempebra initiativ. Kjør på! Med hilsen fra en gammel feltarkeolog Colliekar (diskusjon) 21. mar 2012 kl. 20:58 (CET)

Rettighetsbrudd: Det må advares om Wikipedias regler for copyright i andre kilder. Kapitlet som heter «Helleristningsfelt i Østfold» (med underavsnittene 1.1 Oldtidsveien, 1.2 Solbergfeltet, 1.3 Hornesfeltet og 1.4 Begbyfeltet) ligger svært nær opp til direkte avskrift fra nettsiden http://www.visitoslofjord.no/no/fredrikstad-og-hvaler/artikler/Oldtidsruta/ . Avsnittene må skrives om nok til at innholdet kan gjengis uten at det blir for likt. TorSch (diskusjon) 21. mar 2012 kl. 21:46 (CET)

Hei. Ja siden er fortsatt under arbeid. Beklager på det sterkeste at arbeidet med opphavsrett ikke er bra. Hver enkelt student som har jobbet med denne artikkelen har fått beskjed om å gå sitt bidrag kraftig i sømmene. Pga. påskeferie vet jeg ikke hvor fort alle har mottatt beskjeden om redigering, men jeg skal se til at redigeringsarbeidet settes i gang når påsken er over. Hilsen student

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Helleristningene i Østfold. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 12:55 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Helleristningene i Østfold. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. des. 2021 kl. 06:54 (CET)[svar]