Diskusjon:Heini Klopfer-bakken

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bakkerekordene[rediger kilde]

Lista over bakkerekordene og verdensrekordene er satt sammen av opplysninger fra flere kilder. Hovedkildene er:

Hvis jeg har forstått det riktig (jeg har ikke sjekket med FIS ennå), finnes det ingen offisiell liste over verdensrekorder. Listene hos Skisprungschanzen-Archiv og Skispringen.com-forumet virker som de mest komplette og nøyaktige. Lista fra SC 1906 Oberstdorf har beviselig flere feil, men bakkerekorder som ikke er verdensrekorder har jeg tatt med derfra. I tillegg har jeg tatt med 203,5 metershoppet til Dieter Thoma fra Skisprungschanzen-Archivs side om bakken, som dog også inneholder feilene fra skiklubbens liste...

Om en skal være helt nøyaktig, gjelder også de aller første testhoppene i bakken som bakkerekorder. Heini Klopfer hoppet 90 meter i det aller første hoppet, deretter hoppet både han, Sepp Weiler og Toni Brutscher lengre, men historiesiden på Sepp-Weiler.com sier ikke noe sikkert om rekkefølgen på de andre hoppene.

Flere lister (men langt fra alle) oppgir at Matti Nykänen hoppet 182 meter to ganger 16. mars 1984. Nykänens rekord på 185 meter fra dagen etter er den nest siste verdensrekorden som ikke er satt i Planica. Den siste er Andreas Felders tangering av verdensrekorden på 191 meter i Kulm i 1986. (Datoen som oppgis på flere lister for Felders rekordhopp er for øvrig feil. Han deltok i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen 1. januar 1986. Skiflygings-VM gikk i Kulm det året, for øvrig et mesterskap som ble preget av mange stygge fall, men selv FIS har datoen feil i sin database.)

Tauno Luiros rekord på 139 meter sto i ti år, og er den verdensrekorden som har stått lengst siden 1800-tallet. Han fikk ikke oppleve at den ble slått, han døde av tuberkulose i 1955, bare 23 år gammel.

Blue Elf 29. jan 2010 kl. 23:40 (CET)

Jeg har lagt til en rekordtangering fra VM i 1998. Kilde: Jens Jahn, Egon Theiner: Enzyklopädie des Skispringens. AGON Sportverlag, Kassel 2004. ISBN 3-89784-099-5, s. 379. Det kan ha blitt satt flere bakkerekorder under det mesterskapet, men resultatlisten hos FIS sier ikke noe eksakt om rekkefølgen på hoppene. Blue Elf 27. mar 2010 kl. 18:59 (CET)
Her er en side som lister opp rekordutvikling for denne bakken: [1]. Den virker ganske pålitelig på meg. Mvh. Wikijens 27. mar 2010 kl. 20:56 (CET)
PS. Man må bla seg til side 9 i dette magasinet. Wikijens 27. mar 2010 kl. 21:04 (CET)
Da har jeg oppdatert lista med de rekordene fra magasinet som manglet. Takk for tipset! Lista i magasinet ser ut til å være komplett med unntak av en tangering av Kjell Sjöberg og ett av Matti Nykänens 182 metershopp i 1984, og selvsagt dagens bakkerekord, som ble satt i rennet som magasinet promoterte. Blue Elf 2. mai 2010 kl. 12:12 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Heini Klopfer-bakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 03:29 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Heini Klopfer-bakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. jul. 2018 kl. 03:54 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Heini Klopfer-bakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. nov. 2018 kl. 02:01 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Heini Klopfer-bakken. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. feb. 2021 kl. 10:36 (CET)[svar]