Diskusjon:Hardangerfjorden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg kan ikke skjønne at Bømlo skal grense til Hardangerfjorden, det står at den begynner ved Husnes. Hvis Bømlo skal være med må fjorden ut sør for Stord, som da også måtte være med som tilgrensende kommune... Jeg skal gå med på at Tysnes grenser til fjorden, selv om den ligger på utsiden av utløpet.

Bømlafjorden, som grensar til Stord, Bømlo og Sveio, er rekna som ein del av Hardangerfjorden. Hardangerfjorden er ikkje 179 km lang om ein ikkje tel med Bømlafjorden. Eg synest det er absurd å meina noko anna enn at makslengda av ein fjord er lengda frå punktet der fjorden grensar til ope hav og inn til det inste punktet av den inste fjordarmen. Viss ein ikkje tel med Bømlafjorden, reduserer ein Hardangerfjorden til å verta ein delfjord eller sidefjord til Bømlafjorden. --Tannkrem 29. feb 2008 kl. 19:10 (CET)

Fiske etter laks - udokumentert[rediger kilde]

Det er en setning «Det er ulovlig å fiske laks uten tillatelse i Hardangerfjorden» som bør sjekkes. De stedene på nettet hvor jeg finner noe om dette så ser det ut som om teksten er kopiert herifra. Påstanden er ikke på nynorskutgaven. Der er det en artikkel som er vesentlig bedre som kanskje bør oversettes og legges inn istedenfor den vi har. — Jeblad 14. okt 2010 kl. 16:29 (CEST)

Jeg ser fra lokalavisen hjemmefra at laksefisket og annet fiske fører til klabeiter mellom fiskere og fiskerioppsyn, om hvordan regelverket er å fortolke. Villaks er en beskyttet art, slik at dette fisket, også i Hardangerfjorden, er underlagt restriksjoner. Det er helt klart ikke fritt fram for enhver med selvvalgt redskap i fritt valgt vannlag.
Det jeg også vet er at det ved større rømminger fra oppdrettsanlegg har vært tilnærmet frie tøyler iflg BT, for å få mest mulig oppdrettslaks ut av sirkulasjon i fjordene, til stor glede for de som har hatt anledning til å delta. Ellers har jeg aldri hatt laks på kroken, men kan forestille meg at jeg ville regnet den for OK fangst på slukstang, så lenge jeg ikke var nær bekke-/elveos eller oppdrettsanlegg, der det vanligvis er ulovlige soner.
Påstanden om det tilsynelatende totalt ulovlige med å fiske laks i fjorden (NB: ikke fiske etter laks) virker som for unyansert, og den kan med fordel fjernes, eller skiftes ut med henvisning til gjeldende regelverk. Bjørn som tegner 14. okt 2010 kl. 18:51 (CEST)

Hardangerjøkulen (billedtekst)[rediger kilde]

Etter utallige reiser gjennom Hardanger stiller jeg meg sterkt tvilende til at det er Hardangerjøkulen som skimtes på angitte bilde. Derimot er Folgefonna synlig fra flere steder langs Hardangerfjorden, så jeg tillater meg å endre billedteksten i så henseende. --Eivindgh 2. aug 2013 kl. 22:48 (CEST)

Etter nærmere studium av bildet så erkjenner jeg at det er Hardangerjøkulen som skimtes i det fjerne, et fantastisk skue som dessverre er raskt minkende. --Eivindgh 2. aug 2013 kl. 22:54 (CEST)