Diskusjon:Hamas’ charter

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Hamas' charter»)

Artikkelen referer for det meste til en oversettelse av Hamas' charter fra nettsiden til Med Israel For Fred. De har ikke produsert teksten, men oversatt den. Dersom det finnes flere norske oversettelser bør disse selvfølgelig tas i bruk! Men alternativet til Med Israel For Freds oversettelse er engelske oversettelse. Naturligvis er det mer formålstjenlig å benytte seg av en norsk oversettelse på norsk Wikipedia! Jeg vil påstå at det er verre om jeg som forfatter på egenhånd med utgangspunkt i en engelsk kilde selv skal oversette alle sitat på egenhånd. Derimot har jeg kontrollert store deler av den norske oversettelsen mot engelske oversettelser, og korrigert den norske oversettelsen til Med Israel For Fred der jeg syntes den er upresis. Jeg forstår at dette ikke har noe å si da det dette ikke kommer eksplisitt frem i artikkelen. Midtøstenkonflikten mellom Israel og palestinerne er et omdiskutert tema. Det forandrer likevel ikke noe av det som står i Hamas' charter, uensett hva Hamas selv måtte mene med det som står der. En redegjørelse av charterets innhold handler om det som står eksplisitt, ikke det som forfatter mener at Hamas kan ha ment.

Siden jeg nå valgte å bruke oversettelsen fra Med Israel For Fred sine nettsider valgte jeg å henvise så presist som mulig. Alle referanser viser til spesifikke artikler i charteret, noe som gjør det enklere for leseren å kontrollere den norske oversettelsen mot engelske, eller arabiske, oversettelser.

Mitt hovedpoeng: Det er mer formålstjenlig å sitere tekst på norsk på norsk wikipedia. Videre er det sikkrere å sitere en oversatt tekst enn at forfatter fortløpende skal oversette teksten på egenhånd og vise til en engelsk oversettelse. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bruker:Esemb (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Kontekst[rediger kilde]

Det er en lang rekke sitater som er hentet ut av sin kontekst, slik at de blir noe misvisende. Jeg har prøvd å rette opp ett tilfelle (forholdet til internasjonale meglingstiltak), men mye gjenstår. Det virker som om selve sitatene er «cherry-picked» for å sette Hamas i et ekstra dystert lys. Asav (diskusjon) 10. mar. 2016 kl. 13:30 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Hamas' charter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jul. 2017 kl. 09:05 (CEST)[svar]