Diskusjon:Halden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

"Premier Division" blir førstedivisjon, ikke sant? Bodvar 30. jul 2004 kl.07:54 (UTC)

Som regel viser det (ivertfall i fotball) til Eliteserie, slik som Tippeligaen ogsåvidere. Profoss 30. jul 2004 kl.07:59 (UTC)

Studentliv eller studenterliv? Selv mener jeg førstnevnte er riktig, da sistnevnte bøyes etter regler for danske substantiver. --Kjetiloj 20. nov 2004 kl.15:21 (UTC)

Enig. --Duffman 20. nov 2004 kl.15:34 (UTC)
Muligens riktig, men akk så kjedelig. Student(er)livet leves forhåpentligvis ikke like regelrett. Bodvar 22. nov 2004 kl.11:24 (UTC)
Stakk innom en gammel artikkelkjenning: Og jeg som trodde vi hadde kommet til enighet om "studentliv"? Tok jeg feil? Det klør i redigeringsfingrene, men det er ingen vits i å starte en liten kamp om to små bokstaver. Jeg argumenterer kun for at grammatikken skal være korrekt, selv om noen kanskje føler det blir litt mindre "schwung", eller litt mindre "pazzazz" om du vil. --Kjetiloj 28. des 2005 kl.14:33 (UTC)

Fjerning av linker[rediger kilde]

Hvorfor er wiki-linker til eksempelvis Fredriksten festning fjernet? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Kjetilbjørnsrud (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Fordi det ikke er nødvendig å lenke til en ting mer enn én gang. Det er allerede lenker til de sidene hvis lenker ble fjerna. Jon Harald Søby 13. mai 2006 kl.09:01 (UTC)
Er det wiki-regler fo dette? Kun én link til annen wiki-artikkel per wiki-artikkel? Grunnen til at jeg synes det er litt pussig, er at om så er tilfelle, forutsetter det at man leser hele artikkelen fra a - å. Jeg vil ofte skumme for å finne det jeg leter etter, eksempelvis en festning i Halden jeg ikke vet navnet på. Da skummer jeg ned til "severdigheter" el.l.. I Halden-artikkelen ville jeg funnet festningen, men ulinket. Derfra ville jeg slutte at det ikke finnes noen artikkel om festningen på Wiki, og følgelig funnet frem et annet oppslagsverk. Naturlig vil det også være i bildetekster. Selvsagt er det grenser for hvor mange linker av det samme man skal ha, men her kommer jo skjønn inn i bildet. En annen ting som plager meg mer, er artikler der hvert eneste årstall nærmest umotivert er linket. --Kjetil Bjørnsrud 13. mai 2006 kl.09:03 (UTC)
Jeg forstår argumentet ditt, men min personlige oppfatning er at repeterte linker er veldig lite estetisk. Det er ikke dermed sagt at man ikke kan linke dobbelt uansett - noengang.
Men for å ta eksempelet ditt så ville jeg vel ikke ha gitt meg så fort. Hvis jeg ikke hadde funnet noe ved første gangs skumming, hadde jeg gått i bånn av artikkelen, funnet Kategori:Halden, trykket på den og vips funnet alle artikler som er relatert til Halden.
Jeg er forøvrig også enig i det du skriver om umotivert linkingen av årstall.
Se forvørig en:Wikipedia:Only_make_links_that_are_relevant_to_the_context.
--Frode Tennebø 13. mai 2006 kl.14:59 (UTC)
Jeg er for såvidt enig med deg på det estetiske. Mange artikler har for mange linker, og enda verre: linker som i bunn og grunn ikke er relevante for den aktuelle artikkelens tema. Takk for svar --Kjetil Bjørnsrud 13. mai 2006 kl.15:02 (UTC)

Matematikkunnskaper[rediger kilde]

Når jeg ser oversikten over kommunestyrerepresentantene ser jeg at det er listet opp 46 representanter, samtidig som det står at det er 49 stykker. Merkelig representasjonssystem i Halden, ja...--Pungmose 3. mai 2007 kl. 15:17 (CEST)

Uvesentligheter[rediger kilde]

Endringen i Halden var ikke ment som en test. Jeg fjerna noen personer som knapt kan kalles kjente og som ikke forsvarer en plass i et leksikon. Mulig at jeg tok feil for noen, men ikke alle. Generelt sett så er det mange slike kjente-personer-lister som likner mest på personlige vennelister. Jeg hadde tenkt å rydde opp litt på en del by-sider. Er det greit? 81.191.68.213 26. mar 2008 kl. 16:36 (CET)

Du fjernet en rikskjendis som Anette Young, så redigeringen kunne neppe oppfattes som annet enn en «test» eller vandalisme. Jeg valge altså den mildeste reaksjonsformen. Det bør være enkelt å forstå at personer som omtales med egne artikler på Wiki har en viss grad av kjennskap over seg, og derfor ikke bør fjernes fra en slike liste. Tbjornstad 26. mar 2008 kl. 16:41 (CET)
Det er mulig at jeg har misforstått hva et leksikon er, men kjendiseri er forhåpentligvis ikke et argument for leksikonoppføring. Er det virkelig allmenn oppfatning at disse personene hører hjemme i et leksikon? Utvar 26. mar 2008 kl. 16:53 (CET)
Ser at den tilsvarende seksjonen for Fredrikstad har blitt moderert. Ute 18. mai 2011 kl. 16:32 (CEST)

Forslag til endringer m.m.[rediger kilde]

Jeg har lyst til å jobbe litt med denne artikkelen og om ingen protesterer veldig høyt kommer jeg til å begynne relativt snart. For å få en oversikt over den har jeg lagt inn en kladd hos meg selv og der har jeg også såvidt begynt med bl.a. å følge rekkefølgen angitt i Hjelp:Kommuner

Det er et par punkter som bør avklares: Det bør opprettes underartikler for deler av innholdet. Jeg foreslår at det opprettes en artikkel om skofabrikk/skohistorien, den kan f.eks. hete Skobyen Halden, de har en artikkel som heter det på Lokalhistoriewiki. Artikkelen kan opprettes med de punktelementene som står som et utgangspunkt. Videre er det en lang punktliste om skoler og utdanning, det meste der kan gå til en ny artikkel, f.eks. som Utdanning i Halden/Skoler i Halden el.lign. Det bør også være egen artikkel (flere?) om de tidligere kommunevalgene og disse boksene med valgresultat. Den siste, den for Valgresultat i 2011, mangler flere punkter, går ut fra det er derfor den ser ut som den gjør. Det bør kanskje også gjøres noe med alle punktene om befolkningsutvikling, en tabell el. lign. Kom gjerne med innspill! Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 26. apr. 2015 kl. 22:18 (CEST)

Glimrende ide. 350-års jubileum er det jo også i år. Jeg har forresten noen flere bilder fra en tur i sommers om ikke er lastet opp, bl.a. pikeskolen, teateret osv. MvhApple farmer (diskusjon) 26. apr. 2015 kl. 22:34 (CEST)
Så flott! Gleder meg til å se dem. Jeg var der i august, men fikk bare tatt noen få bilder, ble overrasket av regn mens jeg holdt på og det ble litt fiklete med paraplyen under armen samtidig som jeg skulle fotografere. Fant ut at det måtte være lenge siden jeg gikk i byen der, det har jo kommet ny bro på samme sted som den gamle bybroa var. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 27. apr. 2015 kl. 18:37 (CEST)
Jeg har lagt inn bilder av din gamle skole, i tillegg den gamle Latinskolen, dvs. Billington, jeg har også endel bilder av biblioteket, dvs. den gamle Gutteskolen, senere Sentrum skole. Skal prøve å få lastet opp litt flere i kveld. Forøvrig er kategoriene både på Halden og festningen litt rotet etter min mening. Jeg har masseviss av bilder fra diverse bygninger på festningen også, men kunne tenke meg en opprydning i kategoriseringen der. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 2. mai 2015 kl. 19:14 (CEST)
Ja, har sett bildene dine. Godt mulig kategoriene på Commons er rotete både når det gjelder Halden og festningen, det er jeg som har ... eh.. ryddet den siste tiden. LOL! Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 2. mai 2015 kl. 19:36 (CEST)
Aahhh, men da har du vært inne og ryddet etter at jeg sist var inne og tenkte at det burde ryddes. Godt jobbet. Så forresten at du hadde vært ekstremt produktiv på Commons i det siste. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 2. mai 2015 kl. 19:58 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Halden. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. jul. 2017 kl. 23:39 (CEST)