Diskusjon:Funksjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Verdimengde og verdiområde[rediger kilde]

Forfatteren av denne artikkelen versjon 10.okt.05 har blandet sammen begrepet verdimengde og begrepet verdiområde. For en funksjon kalles verdiområdet. Det er ikke et krav at alle punkter i treffes av funksjonen. Verdimengden, , er derimot de punktene i som treffes. for en . Jeg redigerer dermed artikkelen. --TAKro 25. okt 2005 kl.18:03 (UTC)

Andre betydninger[rediger kilde]

I den grad en har tenkt å skrive om andre betydninger av ordet funksjon (slik en har begynt på i ingressen nå, vil jeg foreslå at en deler opp og lager en egen artikkel for funksjon (matematisk), slik en har gjort med en del andre matematiske begrep som har andre betydninger i andre kontekster. Jeg synes ikke ingressen er så god slik den er nå. --Remo 30. mar 2007 kl. 06:54 (CEST)

Endret litt[rediger kilde]

Har endret,kortet ned og flyttet litt på informasjonen i siden i og med at Funksjon (Matematisk) er opprettet. Cem 4. aug 2007 kl. 18:52 (CEST) Foreslår at jeg samtidig skriver om Eksponentialfunksjon og Lineærfunksjon(Har allerede begynt litt) og kanskje flere i min artikkel om Funksjon (matematikk). Er dere enige?

Legge inn kategori?[rediger kilde]

Hva med å legge en link til Kategori:Funksjoner, istedet for alle matematiske funksjonene, eller i tillegg? - Cem 8. aug 2007 kl. 12:45 (CEST)