Diskusjon:Fritz Fischer (historiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Samme Fritz Fischer?[rediger kilde]

Ser at Kimsaka har lagt inn en lenke til filmportal, med info om Fritz Fischer, men er det samme mann? Finner ikke noe om en filmkarriere i artikkel om historikeren Fischer, hverken på engelsk eller tysk. Men samtidig er begge født og død på samme sted, og til samme tid. Kanskje noe Trygve W Nodeland eller Avilena kan bidra til å løse? Eller en som er kjent med film, som Ezzex? Ulf Larsen (diskusjon) 21. nov. 2020 kl. 15:13 (CET)

Svært godt spørsmål! Kikket på det, uten å finne noe svar. Siden både navn og datoer stemmer ligger jo ikke problemet i selve lenkingen, men et annet sted. Her er det minst to muligheter:
1) Infoen i filmportalen er riktig, og «all» annen omtale av historikeren, inklusive WP-omtale, misser på det poenget at han har figurert i noen filmer. Innlegging av lenker og kobling til andre registre har mange ganger avslørt denne typer feil. Eksempelvis har jeg på denne måten funnet folk som både har vært idrettsstjerner og politikere mens vi bare har omtalt dem som det ene eller andre...
2) Infoen på IMDb er feil. Jeg er vel tilbøyelig til å anta det? (I så fall må lenka avskrives på WD, og fjernes her hos oss)
Avventer litt hva filmekspertisen her kommer fram til... Kimsaka (diskusjon) 21. nov. 2020 kl. 15:51 (CET)
@Ulflarsen:, @Kimsaka:Jeg tror kanskje at det er feil i filmportalen, se de:Fritz Fischer (Intendant). Intendant-Fritz har spilt i Flower of Hawaii (Die Blume von Hawaii), men er født og døde helt andre steder enn historikeren. --Trygve Nodeland (diskusjon) 21. nov. 2020 kl. 16:25 (CET)
Tror Trygve har rett. Jeg avskrev registreringen på WD, og fjernet eksterne lenker her. MEN: Så lenge feilen eksisterer på IMDb kan den jo fort vekk dukke opp igjen. Om noen har snøring på den filmbasen bør det følges opp der... Kimsaka (diskusjon) 21. nov. 2020 kl. 18:16 (CET)
Drista meg til å rette på de-WP også, siden den arme intendanten der var kobla til samme misvisende IMDb-posten... Kimsaka (diskusjon) 21. nov. 2020 kl. 18:23 (CET)
Det kaller jeg samfunnsinnsats!--Trygve Nodeland (diskusjon) 21. nov. 2020 kl. 19:10 (CET)
Signerer Trygve Nodeland. Men gjenstår å få korrigert IMDb-posten, håper det er mulig. Rent bortsett fra det, hadde det gjort seg med et bilde av Fritz Fisher, merksnodig at det ikke skal være et fritt tilgjengelig. Ulf Larsen (diskusjon) 21. nov. 2020 kl. 19:19 (CET)