Diskusjon:Feministisk økonomi

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Er det noe som heter «konvensjonelle (nyklassiske/ortodokse) samfunnsøkonomiske metoder»? --Finn Bjørklid 19. jan 2011 kl. 18:02 (CET)

Det dominerende paradigmet innen samfunnsøkonomi blir gjerne kalt mainstream økonomi eller ortodoks økonomi, andre retninger blir da kalt heterodokse http://en.wikipedia.org/wiki/Schools_of_economics Dette usignerte innlegget ble skrevet av Fwsdi (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Grunnen til at jeg spør er at hva det enn er bør internlenkes til gjeldende artikkel hos oss. Er det økonomi i seg selv som er konvensjonelt og ortodoks, og hva gjør den isåfall til «nyklassisk» (klassisk i betydningen antikken)? --Finn Bjørklid 19. jan 2011 kl. 18:15 (CET)

Se disse artiklene: http://en.wikipedia.org/wiki/Neoclassical_economics og http://en.wikipedia.org/wiki/Mainstream_economics Kort sagt er nyklassisk økonomi et samlebegrep som vanligvis brukes om de teoriene som dominerer økonomifaget i dag. Nyklassisk økonomi, mainstream økonomi og ortodoks økonomi blir grovt sett brukt med omtrent samme betydning. Det er ikke økonomi i seg selv som er konvensjonelt og ortodoks, bare de teoriene som dominerer faget i dag. Nyklassisk = i motsetning til klassisk økonomisk teori som hadde storhetstiden sin på 1800-tallet (http://en.wikipedia.org/wiki/Classical_economics)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Feministisk økonomi. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. feb. 2023 kl. 09:07 (CET)[svar]