Diskusjon:Fangens dilemma

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

ingenting å tape[rediger kilde]

«Samtidig vet også fangene at dersom de tyster så har de ingenting å tape på det, men slipper enten unna helt fri med belønning eller får maks en straff på fem år»

Er ikke en straff på fem år et nederlag når andre utfall er frihet eller frihet med belønning? Btd 8. nov 2006 kl. 18:40 (CET)


Ville det ikke vært bedre å bruke 5 år som eksempel på straff hvis begge tystet, i stedet for 9? Synes en strafferabatt på kun ett år ikke belyser det sanne dilemmaet i denne situasjonen.

Med 9 år hver, blir det tilsammen 18 år fengsel, i stedet for 10. Jeg mener det viser hvordan noe som ikke er optimalt for en gruppe, kan lønne seg for en enkelt spiller. Med 5 år hver, er det jo det samme hva gruppa gjør, det blir maks 10 års fengsel tilsammen. 5 år er ikke veldig galt å skrive, men jeg ville heller brukt 6-9 år. Toadstool 24. des 2006 kl. 00:55 (CET)


"

Det beste utfallet for begge parter er dersom ingen tyster og begge slipper unna med ett år. Det er imidlertid farlig; begge fangene får en strafferabatt på fem år hvis de tyster, uansett hva den andre gjør."

Dette er vel noe dårlig formulert. Det er bedre å skrive at det er farlig fordi hvis den andre tyster får man 10 års fengsel i stedet for ett. I en slik situasjon vil man spare 5 år fengsel ved å også tyste selv. Det vil si at uansett om den andre tyster eller ikke så vil det lønne seg for den enkelte å tyste.

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fangens dilemma. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. okt. 2017 kl. 00:33 (CEST)[svar]