Diskusjon:Eysteinkyrkja

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Eysteinskyrkja»)

Denne artiklelen må justeres på et viktig punkt. Kirka heter ikke Eysteinskyrkja, den har et offisielt navn, vedtatt i kirkedepartementet før kirka ble bygget i 1969. Det offisielle navnet er Eysteinkyrkja - uten s mellom kongsnavnet og kyrkja. Dette bør rettes opp både i overskrift og i billedtekst - noe jeg ikke klarer å gjøre. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Hans-Jacob Dahl (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei, har ordnet en omdirigering inntil videre, så alle som fører opp Eysteinkirka, kommer til artikkelen. Jeg har ikke nok kunnskap om kirker til å vurdere det ene eller andre her, men skal legge inn notis på Torget. Grrahnbahr (diskusjon) 12. apr 2013 kl. 13:28 (CEST)
Alle slike navn skal finnes på både bokmålsform og nynorskform, så hvorfor er denne oppføringen kun på nynorsk? Skriveformen ble forøvrig godkjent 1. januar 1991. [1]Jeblad 12. apr 2013 kl. 13:50 (CEST)
Noen kilder bruker fuge-s, og noen gjør det ikke. Jeg mener at kirkesok.no representerer den nærmeste koblingen til eieren av kirka, og således er mest pålitelig kilden til hva eieren selv kaller bygget. Jeg er gjennomgående enig i at Statens Kartverk er den beste og mest kompetente autoriteten mht stedsnavn i Norge, men i denne saken gjelder det navnet på bygget, ikke stedet.
Jeg har også tidligere sett påstanden om at «Alle slike navn skal finnes på både bokmålsform og nynorskform». Den påstanden trenger nok en referanse. Norske kirker eies i 99% av tilfellene av de lokale menighetene, og jeg kan ikke forstå at de er pålagt å gi sine bygg navn i begge målformer. Hvor skulle de være det? Kilden kirkesok.no oppgir ikke noe bokmålsnavn, og jeg har heller aldri sett noe bokmålsnavn brukt om bygget lokalt. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 12. apr 2013 kl. 19:07 (CEST)
De var en offentlig institusjon, også de lokale menighetene, men det er vel ikke gitt at de lengre trenger å følge opp dette. Jeg er ikke sikker på om bygget kan sies å få navn etter kirkestedet, eller om bygget får navn etter institusjonen. For nyere bygg kan en nok vise til institusjonen, men jeg er ikke sikker på om det samme gjelder for eldre navn. — Jeblad 12. apr 2013 kl. 20:38 (CEST)

Bare en liten kommentar: Her er det vel navnet artikkelobjektet er mest kjent under, som er førende, uavhengig av offisiell eller ikke. Jeg har bare ingen formening om hva som er mest kjente navn på kirken. Grrahnbahr (diskusjon) 13. apr 2013 kl. 00:48 (CEST)

Kvasir og Google er dessverre ikke enige om hvilken form som er mest brukt på nettet. --Mollerup (diskusjon) 14. apr 2013 kl. 12:46 (CEST)
Navneform Kvasir Google
Eysteinkyrkja 400 1890
Eysteinskyrkja 202 2730
Eysteinkirka 46 473
Eysteinskirka 34 337
Eysteinkirken 31 223
Eysteinskirken 15 315