Diskusjon:Enterprise resource planning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne er merket som reklame fordi dette er et produkt som selges av utvalgte bedrifter, se [[1]]. Fullt mulig at produktet fortjener omtale, men da bør det omtales som det det er, et produkt som er til salgs. Artikkelen bør ikke innholde bruksanvisning og veiledning for produktet. Det er flere sider som lenker til ERP: [[2]], flere av sidene har ikke noe med dette produktet å gjøre. Sidene bør gjennomgås og så bør det komme en henvisning øverst på siden om ERP som viser til andre betydninger. Skulle en annen betydning vise seg å være viktigere bør kanskje noe annet gjøres? --Stallo (diskusjon) 11. feb 2013 kl. 21:48 (CET)

Beklager, men en artikkel som beskriver begrepet ERP, et begrep som forøvrig har 44! IW-lenker, uten å nevne en eneste leverandør av ERP-systemer kan umulig være reklame. Mener du at man skal slette artikler om alt som selges av firmaer selv om ikke et eneste firmanavn er nevnt i artikkelen? Skal du slette artikkelen om Bil fordi Audi, BMW, Ford, Opel, Toyota og Volkswagen (for å nevne noen) selger biler, og artikkelen Bil derfor er å anse som reklame? Nei, nå får du ta en reality check, finn på noe produktivt i stedet. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 11. feb 2013 kl. 22:01 (CET)
sjekket du denne: Kognitiv nevrovitenskap: «elektrofysiologiske metoder som EEG (electroencephalography), ERP (event related potentials) og single-cell målinger og magnetfysiologiske metoder som MEG (magnetoencephalography) kjente avbildningsteknikker». Men de fleste lenkene går nettopp til enten kunder eller leverandører av produktet. Forøvrig så mener jeg det jeg skrev om at dette er reklame. Disse avsnittene er i all hovedsak kundeveiledning og ikke leksikalske opplysninger: 2 Implementeringsprosessen 3 Rådgivningstjenester 4 Tilpasninger 5 Vedlikehold og brukerstøtte . Legg merke til taggingen av den engelske artikkelen: [[3]]. Korrekt merking av artikkelen er reklame og den bør omskrives (jeg foreslo ikke sletting). --Stallo (diskusjon) 11. feb 2013 kl. 22:15 (CET)

Opprydning trengs[rediger kilde]

Dette er vel ikke særlig leksikalsk: « Små prosjekter kan være gjort på måneder, mens multinasjonale og andre større prosjekter kan vare i mange år. Manglende forståelse for behovet for prosessendringer før man starter ERP-implementeringen er en hovedårsak til prosjekter som feiler. Problemene kan skyldes systemet, prosessene, infrastrukturen, opplæringen eller manglende motivasjon. Særlig vanskelig er det naturligvis å få motivasjon blant ansatte som kan bli overflødige hvis man tar ut gevinsten med det nye systemet. ERP-prosjekter er spesielt utfordrende i desentraliserte virksomheter, fordi disse ofte har varierende prosesser, forretningslogikk, attesteringsrutiner og beslutningsformer. Datamigrering er et uttrykk for prosessen med å flytte data fra et eksisterende system til ERP-løsningen. Migrering er kritisk for å lykkes med implementeringen og krever nøye planlegging. Migreringen skjer ofte like før den nye løsningen settes i produksjon, og får derfor for lite oppmerksomhet.» --Mvh Erik d.y. 20. des. 2016 kl. 16:32 (CET)