Diskusjon:Enhetsregisteret

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvilket departement styrer[rediger kilde]

Info mangler om hvilket departement som registeret er underlagt. --Lærarstudent 22. jun 2011 kl. 23:38 (CEST)

Er administrativt på Giskes bord. H@r@ld 22. jun 2011 kl. 23:50 (CEST)

Hensikten[rediger kilde]

Er ikke en av hovedhensiktene, at Staten lettere kan føre kontroll med næringslivet?

Stoppe ulovlig virksomhet, å lettere kunne avsløre falske innrapporterte opplysninger som f.eks. inngår i forsøk på skattesvik osv.?--Lærarstudent 24. jun 2011 kl. 20:20 (CEST)

Hvis du finner referanse for det, så OK. Ellers blir det synsing.
En må langt tilbake i historien for å finne perioder da maktene som rår ikke hadde en viss oversikt innen riket. SSB er forløperen her, med dette som forgrening. (My POV)
Ellers synes jeg at hr. studenten er svært løs i kruttet når det gjelder referansekrav. Av og til blir det i overkant, når referanser og eksterne lenker støtter opp om en beskrivelse - - og så kommer {{tr}} i tillegg. Greit nok at saker og ting skal kunne dokumenteres om 10-20 år fram i tid, men det er lov å anta at kommende generasjoner også har vett mht. at «noe ble tatt for gitt på den tid», og referanser bør leses og evalueres før en tar artikkelinnhold med en klype salt. --Bjørn som tegner 24. jun 2011 kl. 21:46 (CEST)

Uavhengig kilde[rediger kilde]

Store norske leksikon har mottatt flere titalls millioner fra Staten. Derfor er den ikke en uavhengig kilde, når de skriver om emner som omhandler Statens virksomheter.--Lærarstudent 25. jun 2011 kl. 10:03 (CEST)

Hmmmm! Pressen mottar pressestøtte, statens utredninger er bestilt og betalt, inklusive produksjon av lover og forskrifter, så vi får da et kjempeproblem!! Hvor skal vi lete etter uavhengige kilder? Stipendiater? (Lånekassen er statlig, og mange stipendordninger er styrt via samme regelverk.) «Uavhengige» organisasjoner er gjerne finansiert av interessekretser. Her tror jeg det er lett å bli for streng. Vi kan oppgi kilder, etter å ha sortert vekk de mest opplagt grumsete, men en plass går en grense for siling. --Bjørn som tegner 25. jun 2011 kl. 11:42 (CEST)
Her bør en bruke alminnelig kildekritiske prinsipper. Kildebelegging av ukontroversielle faktaopplysninger krever ikke nøytralitet, bare bare at kilden er troverdig. Derfor er brreg.no (eller SNL) utmerkede førstehåndskilder å lenke til ang. faktaopplysninger. Skal en derimot skrive om f.eks. kritikk av ledelsen eller omtale av en (hypotetisk) skandale vil vil statlige nettsider normalt kreve en lenking til kilder av typen Aftenposten/DN ol. Bortsett fra noen få glipp i forbeindelse med relansering av SNL i 2009 og påfølgende rekruttering av ikke alltid nøytrale forfattere er mindretall av artiklene skrevet av personer som har økonomisk eller prestisjemessig fordel av å fremstille statens virksomhet på en forvrengt måte. H@r@ld 25. jun 2011 kl. 17:25 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Enhetsregisteret. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 10:17 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Enhetsregisteret. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 00:12 (CEST)[svar]