Diskusjon:Ekspresstog

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg tror det blir en liten sammensurium av å kalle ICE for ekspresstog. Ihvertfall hvis man ser på hvordan det er/var i Norge. Det kaltes ICE-tog her i Norge også tidligere, men disse kaller NSB nå "regiontog". Og regiontog er ikke det samme som fjerntog. Lillehammer-Skien er regiontog (tidligere ICE) mens Oslo-Trondheim fjerntog. Forskjellen på regiontog og fjerntog er ikke helt enkel men nok om det :-)

Et eksempel; regiontoget (tidligere ICE) til Lillehammer stopper ved både Gardermoen, Eidsvoll Verk, Eidsvoll, Stange og Tangen før Hamar. Fjerntoget til Trondheim stopper ikke noen steder før Hamar. Med dette i mente så vil ikke et regiontog (ICE) være noe ekspresstog i sammenligning til fjerntoget. Definisjonene er sikkert annerledes i utlandet, men med de norske termene så er ikke regiontoget/ICE noe ekspresstog. --Jambalaya 31. jul 2004 kl.00:05 (UTC)

Skjønner det, men meningen var at det var de tyske ICEtogene jeg tenkte på, ellers kan det jo med fordel byttes ut med den transsibirske jernbanen eller kanskje orientekspressen. Profoss 31. jul 2004 kl.00:26 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ekspresstog. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2017 kl. 03:34 (CEST)