Diskusjon:Eikeslekta

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Eikeslekten»)

Navnet på artikkelen[rediger kilde]

Eik er tydligvis mer enn én art, og skal dermed i følge organismeprosjektet stå i flertall.

Hva blir da mest riktig; «eiker» eller «eiketrær»? Andre artikler om planter lenker bare til «eik». - Soulkeeper 7. mar 2006 kl.22:54 (UTC)

Ja, si det... Kanskje du i alle fall skal lage en #redirect til Eik fra Eiker, Eiketre og Eiketrær. Wolfmann 8. mar 2006 kl.08:50 (UTC)
Eiker ligger noe helt annet; det er også et stedsnavn. Cnyborg 8. mar 2006 kl.09:30 (UTC)
Men denne artikkelen handler ikke om arten «eik», den handler om en gruppe arter. Enkeltartene (i Norge) heter ifølge artikkelen «vintereik» og «sommereik», noe som betyr at i biologisk forstand er det ingenting som heter «eik», og «eik» burde derfor redirectes til artikkelen om gruppen Quercus. Spørsmålet er bare hva denne gruppen heter på norsk. Da blir det «eiketrær» eller «eikeslekten» da? «Eikeslekten» høres klossete ut, dessuten skal slekter og familier i så stor grad som mulig gås bort fra, og da ser det ut til at bare «eiketrær» står igjen... - Soulkeeper 8. mar 2006 kl.10:57 (UTC)
Jeg visste selvsagt det med Eiker ;) Da måtte i tilfelle vedkommende omdirigere og lage pekersider og greier. Men det skal han eller hun slippe. Jeg er ikke på noen måte ekspert, men det er flere tilsvarende kategoriseringsproblemer i biologien, for eksempel spurv. Jeg foreslår at opplsagsordet fremdeles er Eik. Det låter fremdeles riktigst. Dessuten handler artikkelen også om eik, eiektrær og eiekved som materiale og symbol. Wolfmann 8. mar 2006 kl.13:24 (UTC)
Takk for at du gjorde meg oppmerksom på manglende redirects til Spurvefugler. :D Jeg skal flikke litt på ingressen, så den reflekterer det du nettopp sa om Eik-artikkelen, så skal det nok bli OK. - Soulkeeper 8. mar 2006 kl.14:04 (UTC)
Flott! Wolfmann 8. mar 2006 kl.14:25 (UTC)
…Leste endringene nå. Forbilledlig enkle og presise formuleringer. Gratulerer! Wolfmann 8. mar 2006 kl.19:11 (UTC)

Laminatgulv[rediger kilde]

Artikkelen har en påstand om at eik brukes i laminatgulv. Det må være en misforståelse? Et laminatgulv er en trefiberplate som er pålimt en slitesterk plastfilm med et eller annet mønster. Ofte bruker man et mønster som etterligner strukturen i eik, men det betyr ikke at laminatgulvet inneholder eik. Trefiberplatene fremstilles av slip fra gran eller andre billige treslag. --Trurl (diskusjon) 14. apr. 2018 kl. 01:36 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Eikeslekten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. apr. 2018 kl. 17:13 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Eikeslekten. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. feb. 2021 kl. 19:48 (CET)[svar]