Diskusjon:E (matematikk)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Definisjon av e[rediger kilde]

Det kunne gjort seg med en definisjon av e, i tillegg til enda flere egenskaper. Jeg har ingen matematikkbok for meg akkurat nå, så jeg får ikke lagt inn definisjonen selv. --Eddi (Snakk) 1. mai 2005 kl.17:35 (UTC)

: i var definert som roten av 1. Jeg vet ikke hvor det kom fra, så jeg endret det til roten av -1.

Huske regel for e[rediger kilde]

I av snittet om huskeregel for e står det følgende:

Tips for å huske de 16 første desimalene i e: 2,7 (disse må man huske selv) 1828 (Ibsens fødselsår) 1828 (Ibsens fødselsår igjen) 459045 (gradene i en rettvinklet, likebeint trekant er 45 grader, 90 grader og 45 grader) 2 (dette er den 16. desimalen, og er det samme sifret som vi begynte med: 2,71... – både π og e har 2 som 16. desimal).

Alternativt kan man se bort fra 16. desimal regelen over og fortsette reglen med: 235 (første ustabile uranisotop), 360 en hel sirkel, 28 (Ibsens fødselsår forkortet) og 747 (Boeing flytype "Jumbojet").

Er ikke det en bojeng 737??? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Pysjamaskameratene (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Njet - 4ing (diskusjon) 4. nov. 2013 kl. 16:14 (CET)[svar]

Utvidelse og omdirigering[rediger kilde]

Jeg har redigert og utvidet litt den eksisterende siden. Spesielt har jeg lagt til referanser som tidligere ikke fantes. I tillegg har jeg tatt med noen illustrasjoner og utvidet noe seksjonen om historie. Samtidig har jeg dirigert den tilbake til Eulers tall som er bedre å søke etter sammenlignet med e (matematikk) og da særlig når dette skrives med store E som kan forveksles med mye annet. Phidus (diskusjon) 14. mai 2020 kl. 16:52 (CEST)[svar]

Tror ikke denne flyttingen er særlig smart, en skal være nokså mattenerd for å vite at «e» kommer fra «Euler». Det er mer fornuftig å la omdirigeringen gå fra «Eulers tall» og til «e». Dvs fra det spesielle og til det generelle (eller mer velkjente) oppslaget. Endringene som nå er gjort vil over litt tid gjøre at siden faller ut av oppslag hvor «e» brukes sammen med mattetermer.
Omdirigeringen fra «e (matematikk)» til «Eulers tall» vil ikke slå gjennom i rankingen fordi termen ikke er gjentatt, og det vil ikke hjelpe særlig mye å gjenta termen fordi «e» som er den viktige delen er for kort. Hvorvidt «e» skrives med stor eller liten bokstav spiller ingen rolle.
En omdirigering fra «Eulers tall» og til «e (matematikk» bør fungere hvis «Eulers tall» skrives i bold etter lead-in. Dette er forøvrig slik jeg har beskrevet dette problemet et utall ganger, så akkurat dette bør være kjent. (Jeg har imidlertid ikke beskrevet problemet med veldig korte termer, dvs lead-in kun med «e».) — Jeblad 14. mai 2020 kl. 17:49 (CEST)[svar]