Diskusjon:Die Linkspartei

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Venstrepartiet er INGEN forbund mellem WASG og PDS, men bert det nyt navnet for PDS, fordi den måtte forhindre, at WASG prøver en konkurrenskandidatur. Jeg er meget bevist om, at det bliver hvert dag forkert fortællt i medierne, men det ændrer jo ingenting i realiteten. "Die Linkspartei" er fuldstændig identisk med "PDS". Arne List 17. jul 2005 kl.16:47 (UTC)

Den juridiske siden er én sak, men den faktiske en annen. Måten det ble gjort på skyldtes at tysk lov ikke åpnet for en annen løsning. "Die Linkspartei" er et parti som går til valg for to partier, det tidligere PDS og WASG. Det vil være forvirrende om artiklen om Die Linkspartei også skal dekke perioden som Partei des demokratischen Sozialismus mellom 1990 og 2005. Wolfram 17. jul 2005 kl.16:52 (UTC)
Jo, men det implicerer, at det var anderledes i 2002, da f.eks. DKP prøvede ingen konkurrenskandidatur mod PDS, eller alle år før. Der var altid "forbund" mellem PDS og andre venstrepartier, dvs. altid åbne lister ved PDS for forbundsdagen. Men fraktionen i parlamentet er ikke identisk med partiet. Som sagt, spiller medierne her en stor rolle, men som insider kender jeg dog realitetet. Der ér ingen "Wahlbündnis", og PDS er alene ansvarlig for dets valgprogram og kandidater. Tror mig dog :-) Arne List 17. jul 2005 kl.17:03 (UTC)
Det er mulig man ser slik på det i PDS, men jeg er ikke sikker på om WASG vil være enig i en slik tolkning. Wolfram 17. jul 2005 kl.17:09 (UTC)
Historien skal i hvert fald viser, hvis der kommer en fusion af begge partier i fremtiden. Dét her var det materielt ikke. Det var kun en diplomatisk manøver. Arne List 17. jul 2005 kl.17:44 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Die Linkspartei. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. mai 2022 kl. 23:50 (CEST)[svar]