Diskusjon:Ateistene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Caveat lector[rediger kilde]

For at de nødvendige forbehold skal være på plass opplyser jeg om at jeg såvel som Harald Fagerhus har vært (Harald er det p.t.) ledere av Hedningsamfunnet. Jeg var leder i 1995 og en av de to på taket av Moster Amfi (sammen med daværende leder for lokallaget i Rogaland, Andreas Heldal-Lund). __meco 7. jan 2007 kl. 15:13 (CET)

Unøytral språkbruk og mangel på referanser[rediger kilde]

Artikkelen, og da i særskilt grad avsnittet 'Aksjoner', er preget av en tendensiøs språkbruk. Ved å lese det som står her får man inntrykk av at dette er hentet fra et eller annet skrift fra Hedningesamfunnet. Kanskje noe i forbindelse med 30-årsjubileet i 2004? Det er i allefall ikke noe informasjon etter 2000. Ord Hedningesamfunnet ikke liker er satt i anførseltegn eller byttet ut (F.eks. "Djevelutdrivelse" i stedet for det mer korrekte "eksorsisme"), sitater er tillagt vakter i Sarons Dal og studentpresten i Oslo. Det er også puttet inn unødvendige adjektiv som "farger" teksten i ulike sammenhenger. Avsnittet har i tillegg en haug med påstander som det ikke er gjort noe som helst for å dokumentere. Jeg foreslår en kraftig opprydding. Slik det står nå er denne artikkelen mer en skryte/propagandartikkel for Hedningesamfunnet enn en leksikalsk artikkel.3s 27. feb 2008 kl. 14:04 (CET)

Store deler av artikkelen ble lagt inn her, av han som da var leder i DnH. Jeg synes også at avsnittet «aksjoner» virker som det har blitt tatt fra et skrift fra Hedningesamfunnet. Dette bør det ryddes i. --Kjetil_r 27. feb 2008 kl. 14:20 (CET)
Hvordan tar man fatt på slike ting? Legger man til den "Objektivitetsgreia" og venter på flere uttalelser, eller bare stiger man til verket? Det er jo ganske store tekstbolker dette er snakk om.

Om man sammenligner med den engelske utgaven av artikkelen, er ikke disse avsnittene der, og artikkelen fremstår som mye bedre.3s 27. feb 2008 kl. 15:42 (CET)

Jeg har sans for tankegangen «Å stige til verket uten å vente på noen» ... jeg foreslår at du setter igang. Folk sier nok ifra hvis du gjør noe de ikke er enig i! Lykke til (: --Eivind (d) 27. feb 2008 kl. 15:55 (CET)
Etter en raskt liten kikk på sidene til samfunnet fant jeg hele teksten det er snakk om her. Så da er det vel absolutt ingen grunn til at dette skal stå. Jeg skal se om jeg får fikset på artikkelen i løpet av kvelden.3s 27. feb 2008 kl. 16:33 (CET)
Bra at du fant ut! Alt som er opphavsrettsbrud bør og skal fjernes med en gang ... jeg har nå begynt. --Eivind (d) 27. feb 2008 kl. 16:45 (CET)
Det er jo ikke brudd på opphavsretten siden det er lagt inn av han samme som skrev teksten på hedning.no. Men det er jo uansett bra at du har begynt å se på saken. --Kjetil_r 27. feb 2008 kl. 18:36 (CET)
Ser forresten nå at du har fjernet alt. Det var kanskje i overkant, mye av det kan tas inn igjen. --Kjetil_r 27. feb 2008 kl. 18:38 (CET)
Om det skal inn må det skrives grundig om og påføres mange referanser. Hedningesamfunnet har heller ikke referanser på sine sider, så vidt som jeg ser.3s 27. feb 2008 kl. 18:43 (CET)
Det er vel så at så lenge opphavsretten ikke er frigitt så er det opphavrettsbrudd, uansett hvem som legger inn? Opphavspersonen må sende en e-post til info-no@wikimedia.org og forklare forholdet eller tilkjennegjøre seg på brukersiden sin. --Eivind (d) 27. feb 2008 kl. 18:44 (CET)
Nei, det ble lagt inn av Bruker:Harald Fagerhus, som selvsagt får gjøre hva han vil med en tekst han har publisert på et annet nettsted. Han frigir opphavsrett nettopp ved å legge det inn på Wikipedia. Det er ingen grunn til å anta at brukeren er noen andre enn han gir seg ut for, om man ser igjennom hva han har gjort her på Wikipedia. --Kjetil_r 27. feb 2008 kl. 18:50 (CET)
Ok, enig med Kjetil ... dårlig av meg som ikke satte meg inn i hvem som hadde lagt det inn. Jeg legger det inn igjen, men håper noen tar seg bryet med å gjøre et aldri så lite «frelsesverk» med denne artikkelen. --Eivind (d) 28. feb 2008 kl. 08:24 (CET)
Jeg har prøvd meg som "frelser". Ser det bedre ut?3s 28. feb 2008 kl. 11:10 (CET)
Takk for velvilje og gjennomføringskraft! For meg er redigeringen ok, men jeg er ikke så veldig langt inne i stoffet, så noen konstruktiv tilbakemelding kan jeg ikke gi (: --Eivind (d) 28. feb 2008 kl. 11:14 (CET)

Personomtale og nidpriser[rediger kilde]

Vi omtaler ikke personer i forbindelse med nidpriser. Hvis noen ønsker å se hvem som til enhver tid er oppført som mer eller mindre i konflikt med foreninger og organisasjoners uttalte formål så får de sjekke deres hjemmesider. Vi kan omtale prisene, men ikke personene som de ønsker å henge ut på dette viset. — Jeblad 4. okt 2010 kl. 01:45 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Det norske Hedningsamfunn. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. okt. 2018 kl. 00:40 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ateistene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. jan. 2021 kl. 15:51 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ateistene. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jan. 2024 kl. 09:13 (CET)[svar]